Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Movienights at the Museum

Van 21 t/m 24 september 2022 | Paleis Het Loo

Een filmpje kijken op de Aanspanplaats van Het Loo

Van woensdag 21 t/m zaterdag 24 september 2022 toont Paleis Het Loo in samenwerking met filmtheater Gigant elke avond een film op de Aanspanplaats. Iedere film heeft een koninklijke tintje. Soms, zoals bij de film Elvis, met een knipoog. De conservatoren van Paleis Het Loo leiden de films in. De zaterdag wordt een familieavond met een film voor alle leeftijden. Ook deze avond krijgt een introductie van een conservator, passend bij het thema en de leeftijd van de bezoekers. Vanaf 19:00 uur verwelkomt Paleis Het Loo je met livemuziek en zodra het donker is, start de film. Entreetickets voor de Movie Nights at the Museum zijn inclusief popcorn en een welkomstdrankje en verkrijgbaar in de ticketshop van Paleis Het Loo.


Movie menu bij prins Hendrik garage

Dit jaar is de prins Hendrik garage open voor een speciaal tweegangen 'movie menu' (€ 25,00). Op zaterdagavond is er een keuze-kindermenu (€ 12,50). Drankjes en een eventueel nagerecht worden ter plekke betaald. Vanaf 18.00 uur is de prins Hendrik garage open voor bezoekers van de filmavond. De films starten zodra het donker wordt, rond 20.00 uur 's avonds. Bekijk het menu >>


Programma

 

Woensdag 21 september | Emma

Conservator Paul Rem leidt de eerste film in met een vraaggesprek. Emma Woodhouse is een jonge vrouw die bij toeval ontdekt dat ze een goede koppelaarster is. Ze besluit haar talent te gebruiken om single vrienden aan een lief te helpen. Intussen is er op amoureus vlak ook voor haarzelf iets op til.


Donderdag 22 september | The Duke

Conservator Hanna Klarenbeek vertelt vooraf over 'Kunstroven in Nederland'. Dan volgt de film The Duke. In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven. Tenminste, als de overheid televisiekijken gratis beschikbaar maakt voor ouderen...


Vrijdag 23 september | Elvis

Wie de film inleidt, blijft nog even een verrassing. Elvis Presley is muzikant, niet alleen omringd door zijn vele fans, maar ook door zijn manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige aanwezigheid, die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. De film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika.


Zaterdag 24 september | Aladdin (familievoorstelling)

In quizvorm test conservator Kristin Duysters de kennis van het publiek. De 'Verwijzingen in Disneyfilms' worden ontrafeld met het spel 'Petje op petje af'. Dan volgt Aladdin, het spannende verhaal van de charmante Aladdin en de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine. En natuurlijk van de geest in de fles, die de sleutel is tot hun toekomst. Het verhaal speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah. Aladdin is een life-action versie met Nederlandse ondertiteling.


 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!