Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Museumnachtrondleiding

26 mei 2021


Museumnachttour - LOCKDOWN version

APELDOORN - In navolging van grote steden als Amsterdam en Rotterdam, kreeg Apeldoorn in 2017 dankzij Museum voor KOR ook een Museumnacht. Om deze traditie ondanks de Corona-beperkingen voort te zetten, komt er een lockdown versie. 

Om te vieren dat ons museum weer 24/7 open mag, start vrijdag 26 mei om 22:00 uur (het moment dat nog maar kortgeleden de avondklok inging) een Museumnachttour via LIVESTREAM. De eerste museumnachtrondleiding waarbij je lekker op je bank kunt blijven zitten. De gidsen Mark en Bas leiden je rond vanuit een auto, waarbij in anderhalf uur tijd zo’n 30 kunstwerken de revue passeren.

Wees erbij en schakel om 22:00 uur in op de Instagram pagina!


Praktische informatie 

  • Start: 22:00 
  • Einde: 23:30
  • Locatie: blijf lekker op de bank zitten
  • Medium: Instagram Live
  • Ongeveer 30 kunstwerken
  • Afstand: 50 KM
  • Gidsen: Mark en Bas
  • Dresscode: onesie
  • Kosten: gratis

 Wat is Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte?

De openbare ruimte staat vol met kunst die vaak ongezien blijft. Een groep jonge creatieve ondernemers wilde dit veranderen en richtte in 2013 het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte op. Het is een concept waarbij de gehele openbare ruimte tot museum is verklaard. Met verrassende concepten en een eigenwijze stijl ontstaan aanstekelijke en laagdrempelige kunstbelevingen: een potje voetbal in het museum, een plein als museumzaal, een museum dat dag en nacht geopend is, etc. 

Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte weet telkens nieuwe vormen te vinden en daarmee andere doelgroepen aan te spreken. Zo leidde het Museum voor KOR honderden middelbare scholieren rond met rappende gidsen tijdens het Street Art Festival, brouwde het museum bier n.a.v. een verdwenen kunstwerk en produceerde een theaterstuk voor festival Roots in the Woods. 


Over Museum van KOR 

Omdat er ruim 120 kunstwerken in de openbare ruimte van Apeldoorn staan is de stad in 2015 verklaard tot Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte. Vanuit dit museum worden o.a. audiotours, free walking tours en rappende rondleidingen aangeboden. De audiotour is zelfstandig te ondernemen. Hiervoor heb je een smartphone nodig met internetverbinding. De audio wordt gestreamd tijdens de tour en vraagt ca. 20Mb data.  De audiotour start op Apeldoorn Centraal Station. De tour is 2,5 km en duurt ca. 1,5 uur. Hier downloaden >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!