Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Nationale Stoomtreindag

Donderdag 21 mei 2020 | Diverse locaties 

Dit evenement is afgelast vanwege het coronavirus.

Hemelvaartsdag is al vele jaren Nationale Stoomtreindag: overal in het land laten stoomtreinen van zich horen. Natuurlijk ook op de Veluwe! Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) worden meerdere stoomlocomotieven opgestookt. In historische rijtuigen genieten de reizigers van hun rit tussen Apeldoorn en Beekbergen en tussen Beekbergen en Loenen. De conducteur komt de kaartjes knippen en voor de dauwtrappers gaan fietsen gratis met de trein mee, in een speciale fietsenwagon.


Het Museum

In het historische Museumstoomdepot vinden verschillende activiteiten plaats. Locomotieven worden gerangeerd, op de draaischijf geplaatst, van kolen voorzien door een oude kolenkraan, en onder de waterkolommen gereden voor het innemen van water. Ook rijden er vanuit Beekbergen goederentreinen en worden er historische diesellocomotieven ingezet. En voor een hapje en een drankje kun je terecht in de treinen en op het terras van Beekbergen. 


Praktische informatie

De tarieven bedragen € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, de dagkaarten zijn te koop op de dag zelf. Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!