Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Natuurgebieden

Zin in een lekkere wandeling of even lekker luieren, kies een mooi natuurgebied!

Paleispark

Zin in een wandeling met een koninklijk tintje? Dan kun je terecht in het Prachtige Paleispark! Het Paleipark ligt naast Paleis Het Loo en diende vroeger voor de ontspanning van de Koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. Tegenwoordig is het het hele jaar door toegankelijk voor publiek en zijn er wandelroutes uitgezet variërend van 2 tot 13,5 km, tevens zijn er 3 routes voor rolstoelgebruikers uitgezet. Het Park heeft een ingang bij de parkeerplaats van Paleis Het Loo en aan de Pijnboomlaan, entree is € 2,00 vanaf 13 jaar (kinderen tm 12 jaar en rolstoelgebruikers zijn gratis) en bij beide ingangen staat een betaalautomaat waar je met je pinpas een kaartje kunt kopen. In de zomer is het Park open van 8.00-19.00 uur. Je kunt de plattegrond hier downloaden en zien hoe de routes lopen.


Wildpark Het Aardhuis

In het gebied van de kroondomeinen van het Loo is Het Aardhuis gevestigd. Dit is een jachtchalet dat vroeger werd gebruikt door de Koninklijke familie. Tegenwoordig dient het als thuisbasis voor het prachtige wildpark en het bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo. Meer informatie >>

De Loenermark

Loenermark is een mooi natuurgebied ten zuiden van Loenen. Er loopt nog een schaapskudde rond, in de periode april t/m december met de schapen naar de heide. Bij de kooi staat dan aangegeven hoe laat ze vertrekken en weer terugkomen. tevens is het een leuke speelplek voor kinderen, kun je er prachtige wandel/fietstochten maken en kun je er zelfs overnachten op een Natuurcamping. Voor paardenliefhebbers is het ook een waar paradijs, er zijn prachtige ruiterroutes uitegzet. Kortom, zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen!
Meer informatie >> 


Het Leesten

Het Leesten is een prachtig natuurgebied bij Ugchelen. Centraal op het recreatieterrein ligt Bospaviljoen ’t Leesten: het perfecte vertrek- en eindpunt voor al je activiteiten in en om natuurgebied Het Leesten. Voor de bezoekers die een hond bij zich hebben is er een mooi hondenbos. Dit is een omheind stuk natuurgebied van 10 ha waar je hond heerlijk los mag lopen en met andere honden kan spelen of ravotten. Naast dit hondenbos is er nog de gemarkeerde natte neuzen route; een wandelroute van 5 kilometer waar je hond ook heerlijk los mee mag. 
Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!