Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Ondernemen in coronatijd, zo doen ze dat bij Nawijn & Polak

Veel winkels in de binnenstad zijn gesloten. De Apeldoornse boekhandel Nawijn & Polak aan het Marktplein is echter de gehele coronaperiode open gebleven. Wij vroegen Moniek en Jon Polak het hemd van hete lijf over ondernemen in coronatijd en positief blijven.

Over Nawijn & Polak

De boekhandel is al 35 jaar niet meer weg te denken uit het Apeldoornse straatbeeld. Aan het Marktplein verkopen Jon en Moniek Polak samen met hun team de meest uiteenlopende romans, kinderboeken, luisterboeken, spellen, kaarten en meer. Een bizarre situatie als deze hadden ze beiden absoluut niet zien aankomen. Maar ondanks alle maatregelen zagen ze geen directe aanleiding om de winkel te sluiten. “Gelukkig hebben wij een grote winkel waardoor wij maar een paar kleine aanpassingen hebben hoeven doen bij de balie. Doordat het qua klanten rustiger is geworden kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden.”, aldus Jon.


En dan is er corona

Juist nu veel mensen aan huis gebonden zijn, merken Jon en Moniek dat mensen het prettig vinden om langs te komen. Moniek vertelt hierover: We zijn heel blij dat we nog open kunnen zijn en merken ook dat het voor de mensen die komen heel fijn is, ook om deze tijd toch even via een verhaal op reis te kunnen of eventjes weg te kunnen dromen van de actualiteiten van nu.”

Natuurlijk hebben de maatregelen ook grote impact gehad. “Vlak na de afkondiging van de maatregelen merkte wij wel dat een hoop mensen nog snel een voorraadje boeken en puzzels kwamen inslaan waardoor het nog best druk bleef. Daarna is het volledig ingestort, maar nu er weer wat meer winkels in de binnenstad open gaan merken wij dat het steeds wat drukker wordt.” vertelt Jon.

Vorige zomer werd de boekhandel uitgebreid met lunchroom Daalder, die nu al geruime tijd gesloten is in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Wat voor gevolgen dit heeft voor de lunchroom is op dit moment nog lastig te zeggen. Jon: “Hopelijk komen we er met zo min mogelijk kleerscheuren vanaf.”


Mooie verhalen

Ondanks alle ellende horen ze in de winkel mooie verhalen genoeg. Zo was er eens een ouder echtpaar dat specifiek naar korte verhaaltjes voor kinderen op zoek was. Moniek: “Een tijdje terug had ik een paar lieve grootouders die normaal op de kleinkinderen passen, maar nu een boek zochten met heel korte verhaaltjes zodat ze via face-time kunnen gaan voorlezen. Echt heel lief!”. 


Webshop

Voor wie liever de deur niet uit wil, is daar de webshop. Op www.nawijn-polak.nl kun je virtueel een kijkje nemen tussen de mooiste boeken, puzzels, spelletjes, postkaarten en nog veel meer. 

Momenteel hanteren ze bij Nawijn & Polak aangepaste openingstijden. 

  • Maandag 12.00 - 17.00 uur
  • Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!