Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Nieuw Milligen 

Nieuw Milligen is één van de poorten naar een deel van de grootste zandverstuiving van de Veluwe. De gevolgen van de enorme bosbrand in 1995 zijn verdwenen. Vliegdennen en jeneverbesstruiken vormen het decor voor een heerlijke picknick op het Caitwickerzand met zijn levensgrote speelkuil en de ruime picknickweide. Dit paradijsje voor rustzoekers vind je tussen de N344 en de A1.

Op het terrein van het Caitwickerzand vind je een rolstoelroute van 2,1 km. lang. Op het parkeerterrein zijn invalidenplaatsen en er zijn aangepaste picknickgelegenheden onderweg.

Op 10 rijminuten verwijderd vind je Hoog Soeren en Apeldoorn  met attracties als Aardhuis, Paleis Het Loo, Apenheul en Kristalbad. Maar ook de voormalige vissersstad Harderwijk met haar aantrekkelijke boulevard en het Dolfinarium zijn dichtbij. Fietsers kunnen via het knooppuntennetwerk vanuit Nieuw Milligen de hele Veluwe verkennen.

Nieuw Milligen heeft al meer dan honderd jaar ook militaire betekenis. Vlakbij de Turfweg richting Garderen staat een monument met de tekst: “Het barakkenkamp werd voor het eerst betrokken 22 october 1915. Het gemobiliseerde 12e Regiment Infanterie”. Het zuiltje herinnert aan de mobilisatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vroeger werden hier paarden opgeleid voor militaire doeleinden. Nu is hier, midden in de bossen, het Air Operation Control Station (AOCS) gevestigd. Hier registreert men alle militaire vluchten boven Nederland.

         

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!