Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Nieuwe data activiteiten 75 jaar bevrijding Apeldoorn

Apeldoorn werd op vrijdag 17 april 75 jaar geleden bevrijd.  Er stonden vele activiteiten gepland dit jaar die wegens het Corona-virus niet doorgaan. Alle organisatoren gaan er alsnog voor om volgend jaar van 17 april t/m 9 mei 2021 opnieuw te laten plaatsvinden. 


Nieuwe datum Liberation Light Event 

Dit nieuwe evenement stond gepland voor 17 april 2020 als opening van de nieuwe audiotour 'Canadian Walk'.  Maar niet getreurd, het evenement wordt verschoven naar zateragavond 17 april 2021. Het Liberation Light Event is een lust voor het oog: diverse bekende artistieke licht- en geluidskunstenaars zorgen voor een spectaculaire show in het Oranjepark. Zo vind je er artiesten die bekend zijn van o.a. Into the Woods en Wildeburg. Van grote muzikale kunstobjecten tot projecties van verzetsstrijders, het bevrijdingsleger en oude bevrijdingsbeelden van Apeldoorn: je gaat het allemaal meemaken. Zelfs op het water in de vijver van het Oranjepark wordt licht geprojecteerd. Laat je betoveren volgend jaar! 


Nieuwe datum Apeldoorns Bevrijdingsfestival 

Het Bevrijdingsfestival Apeldoorn gaat in 2020 niet door maar heeft al aangegeven op dinsdag 5 mei 2021 groots uit te pakken meHet Zwitsalpark en de Drieslag in Apeldoorn worden weer omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn.  Er komt onder andere een foodcourt met foodtrucks, een kinderdorp en een waar reuzenrad!

 


Nieuwe datum Canadees Bevrijdingsfestival 

Op het voorterrein van Paleis Het Loo vindt op zaterdag 8 en zondag 9 mei 2021 twee dagen lang allerlei activiteiten plaats in kader van de bevrijding van Nederland, en in het bijzonder die van Apeldoorn. Het Canadees Bevrijdingsfestival bestaat uit diverse onderdelen en zal gedurende de dag opgeluisterd worden met muzikale optredens van onder andere Canadese bands en grotere en kleinere Nederlandse bands. Er komt een Canadees dorp met standjes met niet alleen informatie over Canada maar ook met allerlei producten uit Canada die gekocht kunnen worden. Naast het Canadese dorp is er een legerkamp met historische Canadese militaire voertuigen en tenten. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!