Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Apenheul opent nieuwe speeltuin met gorillahoofd van zes meter

Apenheul blijft haar prachtige natuurpark verder ontwikkelen. Gisterochtend werd de gloednieuwe speeltuin geopend door de kinderburgemeester van Apeldoorn. Tijdens de opening werd ze vergezeld door leerlingen van basisschool de Sterrenschool uit Apeldoorn.

Groot gorillahoofd

De speeltuin is bijzonder gezien de unieke locatie middenin een heuvelachtig bos én door het enorme gorillahoofd (van zes meter hoog!) waarin volop gespeeld kan worden. ‘We wilden graag een echte 'aapse' speeltuin creëren, eentje die je alleen maar in Apenheul kunt vinden en uiteraard geïnspireerd door onze eigen apen’, vertelt Susan Fledderus, Manager Beleving van Apenheul. De speeltuin ligt naast het nieuwe restaurant waar ouders lekker op het terras naar de apen kunnen kijken. Kijken ze de andere kant op, dan kunnen ze hun eigen aapjes op dezelfde manier zien spelen.

Het pronkstuk is toch wel het mega grote gorillahoofd. Deze is ontworpen door de eigen vormgever van Apenheul. Apenheul was erg blij dat de bouwer van de speeltuin (Acacia Robinia) de uitdaging aan nam om deze ook echt te maken. ‘De hele speeltuin is gemaakt van duurzaam hout en we hebben goed nagedacht hoe dit precies op deze heuvelachtige bos locatie zou kunnen passen, zonder de bomen te beschadigen. Dat is gelukkig erg  goed gelukt en nu is het echt een hele spannende, aapse speeltuin geworden, middenin de natuur!’, vertelt een trotse Fledderus. 


Challenge

Na de officiële openingshandeling barstte het spektakel pas echt los. Onder aanmoediging van alle aanwezigen is Apenheul directeur Roel Welsing de strijd in de speeltuin aangegaan met kinderburgemeester Sibel en één leerling van de Sterrenschool uit Apeldoorn. Zij legden een parcours in de speeltuin af en leefden zich uit als apen. Na een flinke strijd is daar Finn als winnaar uit gekomen. Hij kreeg een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem! ‘Ik vind de speeltuin erg mooi geworden en je kunt er erg leuk spelen’, vertelt kinderburgemeester Sibel. Roel Welsing, directeur van Apenheul kijkt terug op een geslaagde opening van de speeltuin. ‘Spelende kinderen die niet meer uit de speeltuin weg te krijgen zijn daar doe je het voor’.


Korting op tickets én pizza's

Kortingstip! Wist je dat je het park iedere dag vanaf 13:00 uur met korting kan bezoeken? Je kunt dan apen spotten voor slechts € 15,-! De tickets met gereduceerd tarief zijn online te koop via de webshop van Apenheul. Na je bezoek toch wel een beetje trek gekregen? Sluit je bezoek dan af met een heerlijke pizza van Viva la Pizza! Tot en met 30 augustus kun je vanaf 15.30 uur voor € 9,50 een heerlijke pizza eten op het terras van Restaurant de Apegaap. Eet smakelijk!


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!