Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Muziekzomer Gelderland

Vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus 2022

Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de Muziekzomer Gelderland in een notendop. Een groep koperblazers in het bos, een strijkkwintet in het park, een symfonieorkest waar je tússenin zit, een muzikale familievoorstelling of een wandeling met muzikale intermezzo's: het komt allemaal voorbij tijdens dit zomerse festival. 


Het festival

Ooit gestart als het zomerpodium voor het Nationaal Jeugdorkest (NJO), is de Muziekzomer Gelderland uitgegroeid tot een niet meer weg te denken 17-daags festival met zo'n 80 voorstellingen, concerten en evenementen. Van vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus 2022 ben je weer welkom op de mooiste locaties in Gelderland om te genieten van concerten en voorstellingen met muziek, theater, spektakel, dans, poëzie et cetera. De programma’s worden uitgevoerd door de beste muzikale talenten van dit moment. Hierdoor én door het enthousiasme van de musici is de Muziekzomer Gelderland een feest voor iedereen. De Muziekzomer Gelderland wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON).

Voor ieder wat wils

De Muziekzomer Gelderland biedt orkesten, opera, kamermuziek, kindervoorstellingen en programma’s met dans, theater en film. Klassiek, jazz, improvisatie en nieuwe muziek staan, ook in mengvormen, centraal. Naast bekende klanken zijn er in elk festival premières en nieuwe arrangementen te horen. Heel populair zijn de evenementen: fiets-, wandel- en ontdekkingstochten gecombineerd met (korte) concerten en voorstellingen. Ook staat er elk jaar een familievoorstelling op het programma.

Young artist in residence

Elk jaar heeft een young artist in residence een prominente plek binnen het festival: een uitzonderlijk getalenteerde, jonge, Nederlandse musicus met een brede interesse in en ideeën over (interdisciplinaire) vormen van podiumkunst. Deze wordt ondersteund bij het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere programma’s. Lees hier meer over de young artist in residence >>


Op het programma

Het programma voor 2022 is nog niet bekend. Zodra het programma bekend is, lees je het hier!

Sweelinck Koperkwintet in Nationaal Park De Hoge Veluwe (foto Coen Wouters)


Kaartverkoop

De kaartverkoop voor 2022 is nog niet gestart.


Meer informatie

 Kijk voor meer informatie op de website van NJO Muziekzomer.


 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!