Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Omnisport Apeldoorn

Over Omnisport

Omnisport Apeldoorn wordt als sportaccommodatie gebruikt, maar ook voor zakelijke evenementen als beurzen, congressen en vergaderingen. Ook vinden er diverse publieksevenementen plaats, zoals grote concerten. In 2013 werd een vleugel aan het centrum bijgebouwd die onderdak biedt aan winkelcentrum De Voorwaarts. Het gebouw kan grofweg verdeeld worden in twee delen: de wielerhal en de volleybalhal. 


Grote sportevenementen

Op 24 november 2006 is de bouw begonnen van het Omnisport, waarna het in 2008 haar deuren opende. Sindsdien zijn er mooie evenementen georganiseerd in het Omnisport: het WK Baanwielrennen in 2011 en 2018 zijn daar een mooi voorbeeld van. Zo was het ook in 2016 het startpunt van de Giro d’Italia.

Op de agenda

Op de evenementenagenda staan vaak mooie evenementen. Zowel sport- als publieksevenementen. Bekijk de agenda >>


Wielerhal

In de wielerhal, waar plaats is voor ongeveer 5000 toeschouwers, ligt een wielerbaan, ontworpen door Sander Douma, die de A-status heeft van het NOC*NSF. Op deze wielerbaan werden in 2011 en 2018 de Wereldkampioenschappen baanwielrennen verreden, en in oktober 2011 dat jaar de Europese kampioenschappen baanwielrennen. De EK-editie 2013 vond eveneens in Omnisport plaats, wederom in oktober. Ook de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen hebben hier geregeld plaatsgevonden. Binnen deze baan kan een 200 meter indoor-atletiekbaan worden gelegd. Ook in het midden kunnen diverse atletiekonderdelen afgewerkt worden. Hier vindt sinds 2009 het NK Indoor Atletiek plaats.


Meer informatie 
www.omnisport.nl

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!