Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Paleis Het Loo gaat weer open

Vanaf 1 juni kun je ontspannen op royale afstand bij Paleis Het Loo!

Goed nieuws! Paleis Het Loo is vanaf 12.00 uur op 1 juni (Tweede Pinksterdag) weer geopend voor publiek. Hierbij staat de veiligheid van jou als bezoeker en de medewerkers voorop. Tickets kunnen via de ticketshop van Paleis Het Loo worden aangeschaft. De stallen en paleistuinen zijn vanaf 1 juni weer open. Het paleis blijft gesloten vanwege de vernieuwing en verbouwing. Ook heel leuk: de Prins Hendrik Garage is vernieuwd!

Maatregelen

Entreetickets zijn alleen online verkrijgbaar in de ticketshop van Paleis Het Loo per tijdslot. Via de website van Paleis Het Loo is deze aankomsttijd te boeken. Zo kunnen het aantal bezoekers worden gereguleerd. Ook worden extra hygiëne-maatregelen getroffen voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers.
 
Parkeerkaarten zijn ook online verkrijgbaar, alleen in combinatie met een entreeticket voor Paleis Het Loo. Het parkeerterrein voor de ingang is gereserveerd voor bezoekers van Paleis Het Loo. De fietsenstalling is open voor zowel bezoekers van Paleis Het Loo als wandelaars van de Kroondomeinen. Het entreegebouw is echter alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo met een geldig entreebewijs.
 
Er is een looproute uitgezet om de bezoekers op een veilige en aangename manier door het Stallencomplex en de tuinen te leiden. Ook kunnen bezoekers het dak op, waar vandaan ook de verbouwing te zien is. Op het Stallenplein, het dak en in de paleistuinen gelden uiteraard de maatregelen van het RIVM, waarbij van de bezoekers wordt verwacht deze in acht te nemen en rekening met elkaar te houden. 
 
De belangrijkste aanpassingen:
  • Stel je bezoek uit bij gezondheidsklachten;
  • Tickets zijn uitsluitend online te koop met een tijdsblok;
  • Voor parkeren is ook een tijdsblok-ticket verplicht;
  • Houd rekening met elkaar en houd 1,5 meter afstand van andere gezelschappen;
  • Waar nodig zijn looproutes aangegeven, gebruik deze;
  • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op.
Bekijk voor meer informatie ook de maatregelen van Paleis Het Loo met betrekking tot een bezoek.

Prins Hendrik Garage vernieuwd open

De Prins Hendrik Garage is vernieuwd! Het interieur is nieuw, de menukaart is nieuw en het grand café is geen self-service restaurant meer, maar heeft bediening aan tafel. De locatie is wel hetzelfde; uitkijkend over het monumentale Stallenplein. De voormalige garage van prins Hendrik, echtgenoot van koningin Wilhelmina, is gerestyled met aandacht voor het authentieke erfgoed en behoud van herkenbare details.

Je kunt hier terecht voor een lunch, (borrel)hapje en drankje maar ook koffie en zoetigheid. Vanwege de maatregelen die op het moment gelden, zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen binnen beschikbaar. Reserveren hiervoor is mogelijk via de website van Paleis Het Loo. Plaatsen zijn beschikbaar vanaf 12.45 uur op 1 juni. 

Het terras is ingericht zodat er genoeg ruimte is om, op royale afstand van elkaar, te genieten van het uitzicht. Als bezoeker word je door medewerkers naar een beschikbare tafel gewezen.


Word vriend

Help het cultureel erfgoed van Paleis Het Loo te behouden en meld je aan als Vriend van Paleis Het Loo. Als Vriend heb je een streepje voor en krijg je:
  • Gratis toegang tot Paleis Het Loo;
  • De digitale Vrienden-nieuwsbrief met informatie over onze tentoonstellingen, lezingen en activiteiten;
  • Een uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag, met kijkjes achter de schermen en previews van tentoonstellingen.

Meer over Paleis Het Loo >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!