Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Oogstfeest

Zondag 2 augustus 2020 | Loenen, De Groote Modderkolk
In verband met corona is dit evenement afgelast

Het is op zondag 2 augustus weer tijd voor het gezellige oogstfeest op en rond boerderij De Groote Modderkolk in Loenen. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Herenboeren. Het graan op de akkers is rijp om geoogst te worden. Kom kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe dat ging! Er zijn oude landbouwwerktuigen in actie te zien. Op de boerderij is een gezellige markt met producten, demonstraties en stoere activiteiten voor kinderen. Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud. Speciale aandacht is er dit jaar voor de wilde bloemen en hun belang voor insecten die op hun beurt voor de bestuiving van een goede oogst zorgen. 


Oogstfeest

Met oude machines en tractoren wordt uitbundig het oogstfeest geopend. Alles op volle toeren. Tijdens het oogstfeest word je even mee teruggenomen in de tijd. Je ziet hoe met een oude dorsmachine het kaf van het koren wordt gescheiden. Ook maak je kennis met oude ambachten zoals manden maken en zijn er oude tractoren en stationaire motoren. Er is een markt gericht op producten van het land. Met de huifkar kan een rit worden gemaakt langs de akkers over de Loenense Enk.


Activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er een uitgebreid programma met leuke activiteiten, o.a. het verkrijgen van het junior boswachterdiploma, een blotevoetenpad, ATB-clinics met ATB-club ‘Last Gear', boomklimmen in klimtuig, pony rijden, spelen in het strodorp. Ook zal een boswachter mooie verhalen vertellen.


Herenboeren

Herenboeren is een gemengd bedrijf voor 200 huishoudens uit de regio. Een deel van de brandrode runderen blijft op De Groote Modderkolk. Daarnaast houdt de coöperatie kippen, varkens en verbouwt zij groente op de akkers. Leden van de coöperatie zijn aanwezig om belangstellenden van informatie te voorzien. 


Praktische informatie

  • Zondag 2 augustus van 11.00 uur tot 16.00 uur
  • Het evenemententerrein ligt aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen
  • De entree is voor leden € 2,50, niet-leden betalen € 3,50
  • Hier zijn kaarten te bestellen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!