Opening attractieseizoen 2019

Het is weer voorjaar! Dat betekent niet alleen dat het weer erop vooruit gaat, maar ook dat je binnenkort weer voor een gezellig dagje uit terecht kunt bij je favoriete Apeldoornse attracties. Hieronder vind je een overzicht van de data waarop deze allemaal weer open zijn!

Klimbos Veluwe

Vanaf 30 maart

In Apeldoorn is één van de vier unieke locaties van Klimbos Nederland gevestigd: Klimbos Veluwe. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen, beleef je een waanzinnig avontuur, middenin de natuur. Het ideale uitje voor jong en oud! Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3,5 uur. Durf jij de uitdaging aan? Vanaf 30 maart 2019 weer geopend! 

Adres: J.C. Wilslaan 21 in Apeldoorn

>> www.klimbos.nl/klimbos-veluwe


Kinderpretpark Julianatoren

Vanaf 19 april

Gelegen aan de rand van bosrijk Apeldoorn ligt Kinderpretpark Julianatoren. Met meer dan 60 te gekke attracties en spectaculaire shows raken de kinderen hier niet uitgespeeld. Maak een spannende rit in de achtbaan ‘Jul’s Rollerskates’ en maak een rondje langs levensechte dinosaurussen in Dino’s Tour. Het pretpark is vanaf 19 april 2019 weer een seizoen lang geopend.

Adres: Amersfoortseweg 35 in Apeldoorn

>> www.julianatoren.nl


Ritje met de Veluwse Stoomtrein

Vanaf 14 april

Beleef het indrukwekkende geluid van de stoomfluit en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond. Een bijzondere ervaring! Ook worden er dit jaar weer diverse leuke evenementen georganiseerd, zoals de Aspergerit, Pepernoten-Express, Stamppottenrit en Terug naar Toen. 

Adres: vertrekpunt afhankelijk van dienstregeling

>> www.uitinapeldoorn.nl/stoomtrein


Apenheul

Vanaf 30 maart 

Voor een uniek dagje uit kom je naar Apenheul. In het prachtige, groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers! Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Het park is open op 30 en 31 maart en van 6 april t/m 3 november.
Adres: J.C. Wilslaan 21 in Apeldoorn

>> www.apenheul.nl


Openluchtbad Boschbad

Vanaf 28 april

Het Boschbad is hét openlucht zwembad van Apeldoorn. Met verschillende bassis, grote zonneweiden, een geweldige waterspeeltuin en een zandstrand voor kinderen is dit één van de grootste en mooiste openluchtzwembaden van Nederland. Daarnaast ligt op datzelfde terrein één van de oudste minigolf-gravelbanen van Nederland. Een perfecte locatie om recreatief en sportief een balletje te slaan!

Adres: Felualaan 29 in Apeldoorn

>> www.boschbad.nl


Paleis Het Loo

Vanaf 2 april

Op dit moment ondergaat het paleis een grondige metamorfose. Dat betekent dat je het museum zelf nog niet kunt bezoeken. Maar niet getreurd, want Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open! Zo kun je een kijkje nemen in de koninklijke stallen en koetshuizen. Kinderen vermaken zich in het speciale kinderatelier en kunnen lekker buitenspelen in het speelpaleis. Ook de tuinen van Het Loo zijn open. Kleurrijke bloemenborders, bijzondere Delfts blauwe vazen en natuurlijk de fontein: in deze tuin raak je niet snel uitgekeken. Nieuw in de tuinen zijn vier monumentale eigentijdse kunstwerken, ontworpen door de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind.

Adres: Koninklijk Park 1 in Apeldoorn

>> www.paleishetloo.nl


Buitenbad Malkander

Vanaf 27 maart 

Als eerste in de regio heeft Aquacentrum Malkander in Apeldoorn het buitenbad weer geopend. Het buitenbad is verwarmd tot 21 graden. In het kader van duurzaamheid wordt buiten de openingstijden het bad afgedekt met speciale dekens om temperatuurverlies zo laag mogelijk te houden. Het buitenbad is iedere dag van de week geopend. 
Adres: Dubbelbeek 56​ in Apeldoorn

>> www.malkander.nl