Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Vue Openlucht Filmfestival

Vrijdag 12 t/m zaterdag 20 augustus 2022

Over het Openlucht filmfestival

Het Vue Openlucht Filmfestival is al jarenlang een een begrip in Apeldoorn. Met zijn ongedwongen sfeer heeft de grootste openluchtbioscoop van Europa de harten van veel filmliefhebbers gestolen. Met je stoeltje, een lekker hapje of drankje en goed gezelschap geniet je van de mooiste films. Ook dit jaar kunnen duizenden liefhebbers onder de sterrenhemel genieten van diverse filmavonden met topfilms en premières tijdens het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn. Van vrijdag 12 t/m zaterdag 20 augustus kun je genieten van prachtige films. 


Unieke locatie 

Het festival is de afgelopen jaren een groot succes, dankzij de unieke locatie midden in de natuur, de grote belangstelling/waardering van de bezoekers en sponsoring. In 2012 beoordeelde het publiek het festival qua sfeer, programma, beeld en geluid gemiddeld met een dikke 9. In 2013 stond het festival in de top 3 van buitenbioscopen in Nederland. 


Programma 

Vrijdag 12 augustus

Jurassic World: Dominion
Beleef deze zomer het spectaculaire einde van het Jurassic-tijdperk, waarin twee generaties acteurs voor het eerst samenkomen. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard worden vergezeld door Oscar®-winnaar Laura Dern, Jeff Goldblum en Sam Neill in Jurassic World: Dominion een groots en adembenemend avontuur gefilmd op diverse mooie locaties over de hele wereld. Dominion van regisseur Colin Trevorrow, de man achter Jurassic World, speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd. 

Praktische info

 • Start film: 20.45 uur
 • Tijdsduur: 147 minuten
 • Tickets >>

 


Zaterdag 13 augustus

Thor: Love and Thunder
In Thor: Love and Thunder van Marvel Studios vinden we de God van de Donder (Chris Hemsworth) terug op een reis die hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar het pensioen van Thor wordt abrupt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr de Godenslachter, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Om de dreiging het hoofd te bieden roept Thor de hulp in van koning Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die - tot Thors verbazing - op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een aangrijpend kosmisch avontuur om het mysterie rondom de wraak van de Godenslachter te ontrafelen. Ze proberen hem te stoppen voordat het te laat is. 

Praktische info

 • Start film: 21.00 uur
 • Tijdsduur: 119 minuten
 • Tickets >>

Zondag 14 augustus

Minions: The Rise of Gru
Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Zie hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt.

Praktische info

 • Start film: 21.30 uur
 • Tijdsduur: 88 minuten
 • Tickets >>

Maandag 15 augustus

Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry Potter dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt. Hij krijgt zijn opleiding aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Daar begint het avontuur van zijn leven. Harry blijkt een ware hoogvlieger in Zwerkbal en speelt een spannend schaakspel met levende schaakstukken op weg naar een ontmoeting met een zeer duistere magiër.

Praktische info

 • Start film: 20.45 uur
 • Tijdsduur: 152 minuten
 • Tickets >>

 


Dinsdag 16 augustus

Bon Bini Holland 3
Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor het meisje van zijn dromen, Zoë? Wat doet Judeska op de New York Fashion Show? En Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Praktische info

 • Start film: 21.30 uur
 • Tijdsduur: 84 minuten
 • Tickets >>

Woensdag 17 augustus - Ladies Night

Hart op de Juiste Plek
De jonge en succesvolle Eve leeft haar droomleven. Ze heeft een toffe baan als freelance trendwatcher, een leuke vriendengroep en woont met haar knappe vriend Ricardo in de grote stad. Door een onverwachte gebeurtenis is ze ineens niet meer zeker van haar ogenschijnlijke onaantastbare geluk. Ricardo lijkt het namelijk verdacht goed te kunnen vinden met zijn bazin Anthea. Eve twijfelt geen moment en wijst hem de deur, maar er is één probleem: het is zijn huis.

Praktische info


Donderdag 18 augustus

Orphan: First Kill
Esthers angstaanjagende verhaal gaat verder in deze prequel van Orphan (2009). Nadat Esther (Isabelle Fuhrman) op briljante wijze is ontsnapt uit een Estlandse psychiatrische inrichting, reist ze naar Amerika. Ze doet zich voor als de vermiste dochter van een rijk gezin, dat haar met alle liefde na vier jaar weer in hun armen sluit. Door een onverwachte wending moet Esther het opnemen tegen de moeder van het gezin (Julia Stiles), die haar familie koste wat kost zal beschermen tegen het moordlustige ‘kind’.

Praktische info

 • Start film: 21.00 uur
 • Tijdsduur: 109 minuten
 • Tickets >>

Vrijdag 19 augustus

Top Gun: Maverick
Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

Praktische info

 • Start film: 21.00 uur
 • Tijdsduur: 131 minuten
 • Tickets >>

Zaterdag 20 augustus

Elvis
Deze film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Praktische info

 • Start film: 20.45 uur
 • Tijdsduur: 159 minuten
 • Tickets >>

Praktische informatie

 • Toiletten (gratis) aanwezig op de filmlocatie.
 • Loopafstand van ingang Park Berg & Bos naar filmlocatie: 10 tot 15 minuten.
 • Toegankelijk met rolstoel, maar houdt er rekening mee dat het festivalterrein zich op een glooiende bosweide bevindt.
 • Huisdieren niet welkom, begeleidingshonden (SOHO) wel.


Tickets en meer informatie

openluchtfilmfestival.nl


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!