Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Oranjefietsroute 

De totale lengte bedraagt 455 km, je kunt de fietstocht uiteraard onderbreken of in meerdere etappes opdelen.

 

De Oranjefietsroute is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, waar je grensoverschrijdend kennismaakt met het wel en wee van het Nederlandse koningshuis Oranje-Nassau. In het indrukwekkende landschap van de Nederlands-Duitse grensstreek zie je de geschiedenis van de Oranjes overal om u heen. Via een goed aangegeven route fiets je van Lingen, Bad Bentheim, Diepenheim en Apeldoorn via ’s-Heerenberg naar Kleve en Moers.

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, zowel in Nederland als Duitsland en kan in twee richtingen worden afgelegd. Aan de knooppuntborden zijn routebordjes toegevoegd met het logo van de Oranjefietsroute. Langs de route staan informatieborden en trappalen met interessante verhalen over het Nederlandse koningshuis. De fietsroute sluit aan op het traject Lingen-Apeldoorn, dat zes jaar geleden door prinses Margriet in Diepenheim werd geopend.


Terwijl je door een fraai en afwisselend landschap fietst, duik je steeds dieper in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Dat staat met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het begin van een nieuw hoofdstuk van een eeuwenoud boek. Je kunt uitkijken naar een spannende ontdekkingstocht met diverse indrukwekkende bezienswaardigheden. 
Voor meer informatie is de nieuwe website beschikbaar. Het routeboek is verkrijgbaar bij de lokale toeristenbureaus in het fietsgebied, o.a. bij de Tourist Information in het CODA Museum in Apeldoorn.

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!