Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Oranjeroute Fietsroute, 32 km

Treed in de voetsporen van het koningshuis en ontdek de geschiedenis van de Oranjes. De Oranjeroute van 32 kilometer brengt je via de voormalige treinhalte Assel – waar koning Willem III uitstapte – en de Asselse Heide naar het oud-Veluwse dorpje Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. In verband met een verbouwing is Paleis Het Loo momenteel gesloten voor bezichtiging, het is wel mogelijk om een wandeling te maken in het aangrenzende Paleispark.


Over de route

Je kunt de route volgen via de fietsknooppunten welke hieronder vermeld staan, de route loopt rond maar een mooi start- en eindpunt is Paleis Het Loo. De route is 32 km, middelzwaar en gaat over verharde paden en kent hoogteverschillen. Onderweg kun je zeskante bordjes tegenkomen van een ‘Oranjeroute’. Blijf echter de knooppunten volgen, deze bordjes maken deel uit van een internationale langeafstandsroute. 

Parkeren

Start je de fietsroute Oranjeroute bij Paleis Het Loo? De bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo is in de periode vanaf 6 januari tot 2 april 2021 volledig afgesloten voor fietsers, wandelaars en auto’s. De parkeerplaats Bosloo bij het Paleispark ter hoogte van de kruising Pijnboomlaan/Amersfoortseweg is wel gewoon bereikbaar. Parkeren op die parkeerplaats is gratis. Hier kun je indien gewenst ook een entreekaart kopen voor het Paleispark. Bij het Stallencomplex van Paleis Het Loo zijn ook voldoende voorzieningen om fietsen te stallen.


Fietsknooppunten

84  - 29 - 59 - 39 - 98 - 42 - 41 - 24 - 38 - 10 - 09 - 08 - 26 - 63 - 51 - 84

Knooppunt 84 kun je vinden op de grote kruising met de Naald bij Paleis Het Loo.


Tips voor onderweg

  • Tussen knooppunt 84 en 29 vind je aan de Loolaan Restaurant De Bon Vivant, hier kun je dagelijks een lunchbestelling of maaltijd afhalen (vooraf bestellen is verplicht en check de openingstijden).
  • Bij knooppunt 41 kun je kijken of de schapen in de schaapskooi van Hoog Buurlo zijn.
  • Bij knooppunt 10 in het dorpje Hoog Soeren kun je tegenover het wittte kerkje bij Brasserie Het Nieuwe Jachthuis van donderdag t/m/ zondag koffie to go met appelgebak of een broodje voor de lunch meenemen. Je kunt ook even het dorpje infietsen en na 200 meter aan je rechterkant bij de Wintersport Drive van Restaurant n15  een lekker soepje, broodje of snack afhalen. Deze take off is open van woensdag t/m zondag.
  • Na knooppunt 26 bij de kruising met de Zwilseweg ligt Café de Hamer waar je vrijdag t/m zondag gerechten kunt afhalen. Vooraf bestellen is verplicht en check de openingstijden voor je vertrekt.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!