Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Oranjeroute Fietsroute, 32 km

Treed in de voetsporen van het koningshuis en ontdek de geschiedenis van de Oranjes. De Oranjeroute van 32 kilometer brengt je via de voormalige treinhalte Assel – waar koning Willem III uitstapte – en de Asselse Heide naar het oud-Veluwse dorpje Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Sinds kort is Paleis Het Loo weer open voor publiek of je kunt een mooie wandeling maken in het aangrenzende Paleispark.


Over de route

Je kunt de route volgen via de fietsknooppunten welke hieronder vermeld staan, de route loopt rond maar een mooi start- en eindpunt is Paleis Het Loo. De route is 32 km, middelzwaar en gaat over verharde paden en kent hoogteverschillen. Onderweg kun je zeskante bordjes tegenkomen van een ‘Oranjeroute’. Blijf echter de knooppunten volgen, deze bordjes maken deel uit van een internationale langeafstandsroute.


Fietsknooppunten

84  - 29 - 59 - 39 - 98 - 42 - 41 - 24 - 38 - 10 - 09 - 08 - 26 - 63 - 51 - 84

Knooppunt 84 kun je vinden op de grote kruising met de Naald bij Paleis Het Loo.


Tips voor onderweg

  • Tussen knooppunt 84 en 29 vind je aan de Loolaan Restaurant De Bon Vivant.
  • Bij knooppunt 41 kun je kijken of de schapen in de schaapskooi van Hoog Buurlo zijn.
  • Bij knooppunt 10 in het dorpje Hoog Soeren kun je tegenover het wittte kerkje bij Brasserie Het Nieuwe Jachthuis degelijks geopend. Je kunt ook even het dorpje infietsen en na 200 meter aan je rechterkant bij de Restaurant no 15 op het terras gaan zitten, geopend van woensdag t/m zondag.
  • Na knooppunt 26 bij de kruising met de Zwolseweg ligt Café de Hamer waar je vrijdag t/m zondag terecht kunt.
  • Advies: check voor de openingstijden de websites van de horecagelegenheden.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!