Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Paddenstoelenwandelingen in Apeldoorn

De bladeren vallen weer van de boom.. De herfst komt eraan! Dit betekent: veel paddenstoelen te ontdekken! In Apeldoorn en omstreken worden o.a. veel paddenstoelenexcursies georganiseerd en er is nog veel meer te ontdekken als het om paddenstoelen gaat.


Paddenstoelenroute in Berg & Bos

Vliegenzwam, elfenschermpje, zwavelkopje of vermiljoenzwam…..beeldende namen voor een aantal paddenstoelen die in onze bossen te vinden zijn. Wie gaat er mee op zondag 17 oktober speuren naar paddenstoelen in Natuurpark Berg en Bos?

IVN natuurgidsen zetten een gemarkeerde route uit die iedereen in zijn eigen tempo kan lopen tussen 11.00 en 16.00 uur. De route, die ook tijdens de Herfstvakantie blijft staan,  is bewegwijzerd en houdt rekening met de dan geldende corona voorschriften van de overheid.
Onderweg maak je kennis met verschillende soorten paddenstoelen die van namen zijn voorzien. Vergeet vooral geen spiegeltje mee te nemen, om onder de hoedjes te kunnen kijken.

Het startpunt van de route is het Theehuis, waar op 17 oktober ook  de IVN-kraam staat. Er is een aantal gratis paddenstoel zoekkaarten beschikbaar, maar, op is op.

Behalve de individueel te lopen route kunt u op zondag 17 oktober om 11.00 uur en 14.00 uur mee met een Paddenstoel excursie, die 1,5 uur duurt, waarbij wetenswaardigheden over de diverse soorten verteld worden door natuurgidsen Carolien Londerman en Michiel Visch. De excursie start bij het Theehuis.

Voor deze gegidste excursies dien je je aan te melden op: aanmelden-paddestoelentocht@ivn-apeldoorn.nl

De kosten zijn € 2, per volwassene, kinderen tot 12 jaar en IVN leden gratis.

Tijdens de herfstvakantie tot en met zondag 24 oktober blijven de bordjes staan en is de route individueel te lopen.

 Geschikt voor jong en oud! Meer informatie >>


Wist je dat...

In Nederland wel 6000 paddenstoelsoorten voorkomen

Hier ieder jaar 100 nieuwe soorten bijkomen

De vliegenzwam een echte kerstpaddenstoel is

Sommige paddenstoelen van kleur veranderen als je ze aanraakt

Paddenstoelen ook gebouwen en spoorlijnen kunnen afbreken


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!