Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wandelen in het koninklijke Paleispark

Over het algemeen kent iedereen Paleis Het Loo in Apeldoorn, het enige échte Oranje-museum. Het museum trekt elk jaar vele duizenden bezoekers. Veel mensen zijn diep onder de indruk van het paleis en de geweldige tuinen. Minder mensen weten dat er achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt. Vroeger brachten de Oranjes een groot deel van hun vrije tijd door in dit park.


Wat is er te zien?

Als je door het park wandelt is er veel te zien, alles wijst op een koninklijk verleden. De prachtige theekoepel, de waterval, de oude schietbaan, het honden- en paardenkerkhof, het badpaviljoen, het botenhuis aan de hoge veldvijver en beeldenvijver. Hieronder zie je het beroemde bankje waar Juliana en Bernhard altijd graag zaten. Ze hielden van de natuur en genoten van dit heerlijke plekje bij de vijver.

Een kaartje voor het park kan je kopen bij de ingang van Paleis het Loo. Prijs volwassenen € 2,- en kinderen mogen gratis mee.


Prijzen Paleispark

Voor de entree tot het paleispark zijn er dag- en jaarkaarten. Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.

De dagkaarten kosten € 2,00 p.p. en zijn verkrijgbaar bij de automaten die bij de twee ingangen van het park staan (bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo en parkeerplaats Bosloo, een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan. Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn).

Meer informatie: www.kroondomeinhetloo.nl

De persoonlijke jaarkaart kost € 10,00 p.p. en is verkrijgbaar bij:

  • kassa van Paleis Het Loo (m.u.v. maandagen)
  • boekhandel Nawijn en Polak (Marktplein 24, Apeldoorn)
  • Plan C/Omnizorg (Stationsstraat 30, Apeldoorn)
  • CODA Apeldoorn (infopunt VVV, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn)

Wandelroutes in het park

In het Paleispark zijn wandelroutes van 2 km, 5 km, 7 km, 8 km en 13,5 km en rolstoelroutes van 3,8 km, 5,3 km en 7,0 km beschikbaar. Download de wandelkaart >>


 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!