Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wandelen bij Slot het Oude Loo 

Park rondom jachtslot Het Oude Loo van 1 april t/m 31 mei 2020 geopend! 

Over het algemeen kent iedereen Paleis Het Loo in Apeldoorn, het enige échte Oranje-museum. Het museum trekt elk jaar vele duizenden bezoekers. Veel mensen zijn diep onder de indruk van het paleis en de geweldige tuinen. Minder mensen weten dat er achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt. Vroeger brachten de Oranjes een groot deel van hun vrije tijd door in dit park.

Een deel van het paleispark  (rondom het Oude Slot) is slechts twee maanden per jaar open voor publiek. Koning Willem Alexander en koningin Maxima verblijven regelmatig in het kasteel. De koninklijke familie gebruikt het 15e-eeuwse jachtslot als buiten- en logeerverblijf. Van 1 april t/m 31 mei 2020 is het park dagelijks geopend van 8.00 - 19.00 uur. Een unieke kans, je kunt de wandelroutes volgen en slot Het Oude Loo vanaf een afstand bekijken. 


Wat is er te zien?

Als je door het park wandelt is er veel te zien, alles wijst op een koninklijk verleden. De prachtige theekoepel, de waterval, de oude schietbaan, het honden- en paardenkerkhof, het badpaviljoen, het botenhuis aan de hoge veldvijver en beeldenvijver. Er is ook een doolhof, erg leuk voor kinderen (en natuurlijk ook voor volwassenen).  
Het park rondom Het Oude Loo staat bekend om de vele prachtige rododendrons en azalea’s. Voor deze wandeling heb je een geldig entreebewijs nodig van het paleispark. 

Hieronder zie je het beroemde bankje waar Juliana en Bernhard altijd graag zaten. Ze hielden van de natuur en genoten van dit heerlijke plekje bij de vijver.

Het kan voor komen dat de koninklijke familie in deze periode wel naar Het Oude Loo gaat. Het park wordt dan tijdelijk gesloten, je wordt hier dan ter plekke over geïnformeerd.

Een kaartje voor het park kan je kopen bij de ingang van Paleis het Loo. Prijs volwassenen € 2,- en kinderen mogen gratis mee.


Prijzen Paleispark

Voor de entree tot het paleispark zijn er dag- en jaarkaarten. Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.

De dagkaarten kosten € 2,00 p.p. en zijn verkrijgbaar bij de automaten die bij de twee ingangen van het park staan (bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo en parkeerplaats Bosloo, een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan. Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn).

Meer informatie: www.kroondomeinhetloo.nl

De persoonlijke jaarkaart kost € 10,00 p.p. en is verkrijgbaar bij:

  • kassa van Paleis Het Loo (m.u.v. maandagen)
  • boekhandel Nawijn en Polak (Marktplein 24, Apeldoorn)
  • Plan C/Omnizorg (Stationsstraat 30, Apeldoorn)
  • CODA Apeldoorn (infopunt VVV, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn)

Wandelroutes in het park

In het Paleispark zijn wandelroutes van 2 km, 5 km, 7 km, 8 km en 13,5 km en rolstoelroutes van 3,8 km, 5,3 km en 7,0 km beschikbaar. Download de wandelkaart >>


Wandelen met een gids rondom Het Oude Loo

In verband met het coronavirus zijn deze georganiseerde wandelingen geannuleerd.

De gids loopt met je langs kasteel het Oude Loo, het prinsenrond, de doolhof, de beeldenvijver, de theekoepel en het speelhuisje van Wilhelmina. De zuil van Jong Nederland in prachtig art-nouveauontwerp is bij slechts weinig bezoekers bekend en wordt daarom niet overgeslagen. Voor groepen is een privéwandeling op een ander tijdstip mogelijk.

LET OP: VAN TEVOREN AANMELDEN 
Om te zorgen dat er een gids klaarstaat voor de wandeling, dien je je minimaal twee dagen van tevoren aan te melden: per telefoon 06-39380517 of een e-mail aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl In de e-mail s.v.p. vermelden op welke datum je wilt lopen en met hoeveel personen je komt. 

Beginpunt: Ingang van het Paleispark op de parkeerplaats van Paleis Het Loo, Amersfoortseweg
Houd rekening met parkeerkosten!
Starttijd:  14.00 uur
Tijdsduur:  2 uur
Kosten:  € 6,- per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 4,-.
Dit is inclusief de toegang tot het park à € 2.00 Parkpashouders betalen € 2,- minder. De museum(jaar)kaart is niet geldig.
 Let op: deze wandeling is niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Scootmobielen vormen geen probleem.

Meer informatie >>


 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!