Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Pannenkoekenlunch in de stoomtrein

Diverse data in 2021 | Start: Museumstation Beekbergen

Goed nieuws! Op de zondagen van 10 t/m 31 oktober en in de herfstvakantie van dinsdag 19 t/m donderdag 21 oktober zal de stoomtrein stomen tussen Apeldoorn, Beekbergen en Eerbeek. Er zijn weer meer mogelijkheden om op te stappen en ook is er de mogelijkheid om in de trein te genieten van een heerlijke Pannenkoekenlunch. Een heuse pannenkoekenbakker bakt de meest heerlijke pannenkoeken in de rijdende keuken voor je klaar.

Smullen in de Veluwsche Stoomtrein

Regelmatig stoomt de VSM met stoomtreinen over de Veluwe, in deze trein zal dan een origineel Wagon-Lits rijtuig uit 1927 meerijden. Tijdens deze reis over een deel van de VSM-spoorlijn, kun je in het Wagon-Lits rijtuig genieten van een heerlijke pannenkoekenlunch. De pannenkoekenbakker bakt - in de trein - de lekkerste pannenkoeken voor je klaar. Tijdens de rit smullen van pannenkoeken!

Praktische informatie

 • Data 2021
  Zondag 10 oktober
  Zondag 17 oktober
  Dinsdag 19 oktober 
  Woensdag 20 oktober
  Donderdag 21 oktober
  Zondag 24 oktober
  Zondag 31 oktober
 • Voor de pannenkoekenlunch in de stoomtrein heb je volgens de regels van de Rijksoverheid een Coronatoegangsbewijs nodig; dus een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag. Dit is verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar oud. Meer informatie >>
 • Tarieven
  Volwassen ​€ 30,- 
  Kinderen (4 t/m 11 jaar) € 22,50
  Kinderen t/m 3 jaar gratis
 • Meer informatie en tickets bestellen >>


Stap in en reis mee

Als het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging richting Dieren. Rustig tuk je over de meer dan 130 jaar oude spoorlijn. De vertrektijd is om 10:45 uur vanaf het Museumstation Beekbergen (hier ben je terug om 13:30), daarnaast kun je ook opstappen in Apeldoorn om 11:45 (hier ben je terug om 14:40). Gedurende de reis heb je  daarnaast 45 minuten de tijd om het Museumstoomdepot in Beekbergen te bezoeken.


Nog meer te beleven

Het station Beekbergen vormt het kloppend hart van dit levende museum. Hier bevindt zich het historische stoomdepot met een imposante collectie stoom- en diesellocomotieven, een kolenkraan, waterkolommen, een draaischijf,  klassieke seinpalen, overwegbomen en nog veel meer. De machtige stoomlocomotief wordt losgekoppeld van de trein en rijdt het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!