Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is geopend

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend als de groenste schatkamer van Nederland! De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. Ook nu, tijdens de lockdown, kun je hier op een verantwoorde manier een frisse neus halen en genieten van de rust en natuur. Te voet of met de (gratis te lenen) fiets ontdek je de natuur en architectuur van dit prachtige park.

Foto: Janny Gommans

Wandelen in Park De Hoge Veluwe

Wandelen in het Park kan op een heleboel manieren. De een gaat het liefst lukraak op pad en ziet onderweg wel waar hij uitkomt, de ander volgt liever een route die je aan de hand van paaltjes met gekleurde stickers en symbolen kunt volgen. 

De Paaltjesroutes
De paaltjesroutes zijn er in 13 varianten. Voor een overzicht van de paaltjesroutes kan je de wandel-, fiets- en autokaart van het park (€ 2,50) gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij alle ingangen en het bezoekerscentrum. 

Grenspalenroute (4,8 km)
In het park staan grenspalen uit 1757, die de scheiding aangeven tussen de gemeenten Arnhem en Ede. Ontdek deze historische markeringen en geniet van de bijzondere landschappen langs de grenspalenroute. Je kunt de route hier downloaden.


Fietsen in Park De Hoge Veluwe

Fietsen in het park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Helemaal omdat je gratis gebruik kunt maken van de beroemde Witte Fietsen. Deze witte fietsen staan door het hele park en kun je gratis gebruiken, maar natuurlijk mag je ook op je eigen fiets het park ontdekken.

In het park kun je gebruik maken van ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend kom je langs alle landschapstypes van het park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Bij de entrees zijn voor € 2,50 plattegronden van het park verkrijgbaar. Daar zijn de fietsroutes ook op aangegeven maar je kunt ook fietsen via de ANWB-paddestoelen die in het park staan. Op de fietspaden geldt vanwege de Coronaregels eenrichtingsverkeer. Op de autowegen mag niet worden gefietst. 


Voorzieningen en maatregelen

Het Park Paviljoen en de Parkwinkel zijn geopend, het Parkrestaurant is alleen geopend voor het afhalen van consumpties. Het terras van het Parkrestaurant is gesloten en je mag helaas niet plaatsnemen in het restaurant. Daarnaast zijn de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en de foodcontainer in het centrum van het Park geopend voor het afhalen van eten en drinken. Het Jachthuis Sint Hubertus is gesloten. De toiletten in het Park Paviljoen, aan de buitenzijde van het Museonder en bij het Jachthuis zijn open. De speeltuin is geopend, evenals de wildobservatieplaatsen; maar de vogelhutten blijven gesloten. Het Kröller-Müller Museum is gesloten.

Bekijk alle maatregelen >>


Bereikbaarheid

Het Park is per auto goed bereikbaar, je kunt er zelf voor kiezen om de auto op de parkeerplaats buiten het Park te parkeren of het Park te verkennen met je eigen auto (beide tegen betaling). Je eigen fiets mag gratis mee het Park in. Je kunt het Park ook prima met openbaar vervoer bereiken, samen met Synthus biedt de Hoge Veluwe een combiticket aan, het is geldig op de buslijnen 105, 106 en 108. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via hogeveluwe.nl en kosten € 15 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 6 t/m 11 jaar.

Meer informatie over Het Park >>


Praktische info

  • Het Park blijft via de entrees Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen zo lang als mogelijk beperkt open voor bezoekers. Openingstijden: 09:00 – 18:00 uur. 
  • Er zijn drie uitgiftepunten voor consumpties met verschillende openingstijden: het Parkrestaurant, de foodcontainer op het Marchantplein en de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus. De consumpties kunnen buiten in de natuur aan picknickbanken genuttigd worden.
  • Ook de Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Ook de informatiebalie in het Park Paviljoen is open.
  • De entreeprijs voor volwassenen is € 10,95 en voor kinderen van 6 t/m 13 jaar € 5,50.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!