Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek
Filteren
Waar heb je zin in?
Welke dag?
Afhalen en bezorgen
Attracties
Bezienwaardigheden
Locatie
Koningsdag
Moederdag

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend als de groenste schatkamer van Nederland! De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. In het park zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Het park is dagelijks  geopend van 08.00 tot 20.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is € 11,10 en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar € 5,55.  

Pasen
Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit tijdens de Pasen? Op 2, 3, 4 en 5 april kun je in het Park op pad met een goedgevulde Paasbrunch to-go picknicktas. Inclusief paaseitjes en paasstol! De picknicktassen kosten € 19,95 per stuk en bevat:

 •  luxe belegd broodje met brie, notenpesto, walnoot en sla
  1 sandwich met eiersalade, sla en bieslook
  1 kleine vegan pokebowl
  1 klein paasstolletje
  1 mini muffin
  1 smoothie
  Een bakje met droge worst
  Chocolade paaseitjes
  Een echte Hoge Veluwe rugtas
  En uiteraard servetjes en bestek

  Daarnaast bevat elke picknicktas een flyer met voorjaarsweetjes en een routesuggestie voor een picknick-wandeltocht in het Park

Tip: de voorraad is beperkt, dus reserveer van te voren via de website >>

Coronamaatregelen

 • Het Park blijft via de entrees Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen zo lang als mogelijk beperkt open voor bezoekers. Openingstijden: 09:00 – 18:00 uur. Er is geen avondopenstelling.
 • Iedereen wordt verzocht om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.
 • Het Museonder, Jachthuis Sint Hubertus, de camping en de vogelobservatiehutten blijven tot nader order gesloten. Dit geldt ook voor het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin.
 • De informatiebalie in het Park Paviljoen blijft open.
 • De toiletten in het Park Paviljoen, in het Museonder en bij Jachthuis Sint Hubertus blijven geopend.
 • De Parkwinkel is geopend op afspraak: winkel@hogeveluwe.nl
 • Er zijn drie uitgiftepunten voor consumpties met verschillende openingstijden: het Parkrestaurant, de foodcontainer op het Marchantplein en de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus. De consumpties kunnen buiten in de natuur aan picknickbanken genuttigd worden.
 • Alle publieksactiviteiten, evenementen, excursies en rondleidingen zijn tot nader order geannuleerd.

Wandelen in Park De Hoge Veluwe

Wandelen in het Park kan op een heleboel manieren. De een gaat het liefst lukraak op pad en ziet onderweg wel waar hij uitkomt, de ander volgt liever een route die je aan de hand van paaltjes met gekleurde stickers en symbolen kunt volgen. 

De Paaltjesroutes
De paaltjesroutes zijn er in 13 varianten. Voor een overzicht van de paaltjesroutes kan je de wandel-, fiets- en autokaart van het park (€ 2,50) gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij alle ingangen en het bezoekerscentrum. 

Grenspalenroute (4,8 km)
In het park staan grenspalen uit 1757, die de scheiding aangeven tussen de gemeenten Arnhem en Ede. Ontdek deze historische markeringen en geniet van de bijzondere landschappen langs de grenspalenroute. Je kunt de route hier downloaden.

In de kerstvakantie worden er mooie kerstsfeerwandelingen georganiseerd.

Fietsen in Park De Hoge Veluwe

Fietsen in het park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Helemaal omdat je gratis gebruik kunt maken van de beroemde Witte Fietsen. Deeze witte fietsen staan door het hele park en kun je gratis gebruiken, maar natuurlijk mag je ook op je eigen fiets het park ontdekken.

In het park kun je gebruik maken van ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend kom je langs alle landschapstypes van het park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Bij de entrees zijn voor € 2,50 plattegronden van het park verkrijgbaar. Daar zijn de fietsroutes ook op aangegeven maar je kunt ook fietsen via de ANWB-paddestoelen die in het park staan.

Op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het ook weer mogelijk is om met elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.

 

Houtkampweg 13, Apeldoorn
+31 800 835 36 28 
Januari t/m maart 09.00 - 18.00 uur
April08.00 - 20.00 uur
Mei08.00 - 21.00 uur
Juni en juli08.00 - 22.00 uur
Augustus08.00 - 21.00 uur
September09.00 - 20.00 uur
Oktober09.00 - 19.00 uur
November en december09.00 - 18.00 uur

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!