Pluktuinen in apeldoorn

Houd jij van lekker en gezond eten?
Ga dan eens langs bij een pluktuin. In de pluktuin wordt alles geteeld op natuurlijke wijze zonder gifstoffen... en dat proef je!
In Apeldoorn hebben we er twee: StadsAkkers en Valk Vers.

StadsAkkers

Bij de StadsAkkers in Zuidbroek vind je een groot veld waar de lekkerste biologische groenten, fruit en kruiden worden geteeld. Zo vind je er onder andere aubergine, bieten, diverse kruidsoorten, wortels, courgette, paprika, venkel, komkommer, koolsoorten en nog veel meer! StadsAkkers is elke werkdag van maandag tot vrijdag geopend tussen 10.00 en 15.00 uur. De groenten en kruiden worden geoogst waar je bij staat. Verser kan niet! Pinnen is mogelijk.
Adres: Dommeweg 5B 
www.stadsakkers.nl


Valk Vers Moestuin

In de achtertuin van Van der Valk Hotel Apeldoorn De Cantharel ligt een moestuin van maar liefst 1,2 hectare groot. Deze tuin telt ruim vijftig verschillende soorten groenten en kruiden. De tuin is gedurende het oogstseizoen meestal geopend op vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur. Donderdags wordt via de facebookpagina van Valk Vers gemeld wat er op vrijdag te oogsten is. Voor € 2,50 kun je er een tas groente en kruiden plukken.

Een wandeling door deze grote moestuin is een uitje op zich. In de tuin staan bekende groenten en kruiden, maar er staan ook ‘vergeten groenten’. De medewerkers weten er alles over te vertellen. Wie weet nog hoe koolrabi, pastinaak en raapstelen eruit zien?
Adres: Van Golsteinlaan 20
www.valkvers.nl


Pluktuin Apeldoorn

Deze Pluktuin ligt In het prachtige Wenum-Wiesel ligt aan de Wieselse Kampweg 41 op het terrein van Hoveniersbedrijf het Vinkenest. Vanaf het voorjaar tot aan de winter kan ieder hier zelf groenten oogsten en bloemen plukken.  Gezond, onbespoten, vers en smakelijk is wat de Pluktuin biedt. Meer informatie >>

Wildplukken in Apeldoorn

Er zijn verschillende groenten, noten, vruchten en kruiden in het wild die je kunt eten. Wil jij weten welke soorten er in Apeldoorn te vinden zijn? Neem dan eens een kijkje op wildplukwijzer.nl of download de app. Ook kan je hier je geheime parels zelf toevoegen! 


Pluktips

Pluk met respect voor de natuur: pluk slechts wat je nodig hebt voor eigen consumptie en beschadig geen plantjes. Op de website oogstenzonderzaaien.nl kan je per maand zien wat er in het wild te plukken is.

wildplukken


Wildplukrecepten

Lekkers uit de natuur... wat nu? Bosbessen, bramen, noten en meer kan je na het afspoelen zo eten. Op de website landleven.nl vind je de leukste recepten met producten uit de natuur. Creatief koken met verse producten zo uit de natuur!