Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Popronde 

Vrijdag 13 september 2019 -  Diverse locaties

Over de Popronde

Vanaf 13 september tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. Op vrijdagavond 13 september pakt Apeldoorn uit met optredens op verschillende locaties. Verwacht niet alleen optredens in cafés, maar ook op bijzondere locaties, waaronder Versnel HiFi, ACEC en Mansion24. Vanaf 16.00 uur. Gratis toegang!

Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in je favoriete kroeg in jouw eigen stad! 


Deelnemende locaties

Hieronder vind je alle deelnemende locaties.

 • Rembrandt Lunchroom & Wijnbar
 • Versnel Hifi
 • Finnegan'S Pub & Restaurant
 • Klein Berlijn
 • Rockcafé Ozzy
 • Podium GIGANT
 • Den Olifant
 • ACEC
 • Dimi's Café Apeldoorn 
 • Het Stadscafé
 • Humphrey's Café
 • Mansion24 
 • Café De Flierefluiter
 • Het Oude Raadhuis


Programma Popronde Apeldoorn

Het volledige programma vind je hieronder.

Het Oude Raadhuis

Sarah & Julia

Zussen Sarah (21) en Julia (18) zijn vanaf hun 7e bezig met muziek & acteren en door hun deelname aan het Junior Songfestival in 2013 hebben ze al een following van 100k opgebouwd. Na een jaar schrijven in Wisseloord brengen ze opnieuw muziek uit die past bij wie ze nu zijn, van een elektronische song naar een organische titelsong voor de bioscoopfilm Vals.

Eva van Manen

Eva van Manen is zangeres, songwriter en producer. Haar debuutalbum Politiek & Liefde is Nederlandstalige pop met een hiphop randje met warme synths en rake teksten. Ze produceerde haar eerste album zelf en live brengt ze haar muziek het volle energie.


Humphrey's Café

WIES

De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys.

Real Derek

Real Derek is het nieuwe project van Roy van Rosendaal (FIGGIE) en Doortje Hiddema. Het begon met gitaardemo's die zo uit het hoofd de weg naar de recorders vonden. Met 3 singles op zak waaronder de laatste "Bricks" introduceren ze hun aankomende EP. "Muziek voor sukkeltjes, door sukkeltjes" aldus 3voor12.

NEMSIS

NEMSIS is een jonge band met echt een smoel wat zich uit in energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Zelf noemen ze het Modern-Oriental Grungepop.


GIGANT

Barry de Wit

Uit gezamenlijke liefde voor smooth R&B en Nederhop kwamen deze drie boys bij elkaar om een volledig nieuwe en aanstekelijke pop-act te beginnen. De jongens blazen je weg met "de live-ervaring".

Ben Forte

Ben Forte is een rapper-songwriter die Nederlandstalige popmuziek maakt. Live brengt hij zijn muziek, waarin geluk en zelfstrijd centraal staan, met zijn loopstation: directe teksten, beats en soul-achtige koortjes.

RUV

In een tijd waarin menig Nederlandse rockband er de brui aan lijkt te geven, is het een buitengewoon geruststellende gedachte dat de nieuwe horde alweer klaar staat. Meet RUV: de hongerige roedel wolven uit het oosten. Noem het Hardrock, Grungerock en/of Bluesrock: RUV is niet schuw zich te bedienen van meerdere genres.


Mansion24

Andy Smart/Teddy's Last Ride 

Andy Smart neemt je mee door hoofdstukken van zijn eigen eenzaamheid. Dit doet hij doormiddel van club beats, dans en projecties. In samenwerking met Teddy's Last Ride, een elektronisch pop-spektakel.

Destructive Penguins

Destructive Penguins brengt een explosieve muziekcocktail van pop, hiphop en reggae. De energie, liefde en het plezier spatten er elke show vanaf.

Gumbo Kings 

Gumbo Kings zijn een vijfkoppige band die de groove van New Orleans combineren met ruige deltablues en de melodie van soul uit het oude Memphis.

SpeakEasy 

Een energieke, harde en hete rock’n’roll band zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Deze 4 Haagse jonge honden gebruiken de oeroude rock-’n-roll formule en geven daar een moderne twist aan.

The Vices

The Vices zijn eind 2018 opgestaan en speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud én tijdens Eurosonic Noorderslag. Nadat debuutsingle So It Goes met veel lof en airplay werd ontvangen volgde een UK tour. Met hun verfrissende blik op rock, surf en garage klinken ze als de liefdesbaby van The Growlers en The Strokes, maar met een eigen sound!


Finnegan'S Pub & Restaurant

Small Town Bandits
Small Town Bandits is een popband uit Groningen. Live zet de band een set neer waarin de luisteraar wordt meegenomen in catchy popsongs en gevoelige ballads, denk aan Eagles en James Bay. In 2018 stond de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland en werd hun muziek op Radio 2 en 3FM gedraaid. In 2019 brengen ze een reeks nieuwe singles uit.

Aidan & the Wild
Idolen als Ben Howard, John Butler en de Tallest Man On Earth, liefde voor mythes en enorme toewijding aan de gitaar komen samen in de sound van Aidan & the Wild. Eerder speelde hij o.a. de aftershow van Douwe Bob, in de Grote Prijs van Nederland en pedal steel bij Baptiste W. Hamon. Nu ligt er een 2e EP in de maak, waarop hij zelf alle instrumenten speelt.


Café De Flierefluiter

Foxlane
De groeiende livereputatie van indieformatie Foxlane heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen: met hooks en herrie à la Foals en Shame wonnen ze de publieksprijs van de 'Grote Prijs van Nederland' en kregen ze meer dan een miljoen streams met het nummer 'Birmingham'. Verwacht energie, rauwe gitaarriffs, opzwepende baslijnen en filosofische teksten.

Electric Company
Popliedjes zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. Dit is precies wat Electric Company inspireert. De indie band rond Zac Chapman (geboren in Nottingham, getogen in Nederland) is puur aanstekelijke gitaar pop, met liedjes die gemaakt zijn om direct mee te zingen!


ACEC

The Resurrection
The Resurrection maakt body music voor wanneer het te heet is om te bewegen. De band laat zich inspireren door vroege techno, rave en industrial en combineert synths en elektronische drums met live instrumenten. Hun tracks bewegen van ongemeen hard en fysiek naar duister en opgebrand — de soundtrack voor de meest verzwelgende zomer die je je kunt indenken.

Hytes
Hytes is een audio-visuele band van 3 creatieven, die meerdere zintuigen tegelijk willen prikkelen met hun live-show. Ze combineren hun bass-music producties met energieke live drums en hun eigen 2D & 3D-art om hun muziek te versterken. Een drummer, DJ & VJ verenigen hun skills. Verwacht bass-music, variërend van 'vibey' songs tot up-tempo knallende tracks.


Dimi's Café

NO WOW

No Wow is een rauwe en fuzzy indieband met een lichte grunge en elektronische esthetiek. De band is een directe en ongefilterde reactie op hun dagelijkse strijd in het midden van de jaren '20. Hun muziek wordt gedreven door de emotie en de extase van het moment.

Paterzonen

Paterzonen is een garage rockband uit Rotterdam. De band wordt, met zijn punk en new wave invloeden, beschreven als donker en vuig. Door harde drums te combineren met een constante frictie van gitaren creëert de band een dreigende sfeer voor de punky, melancholische zang. Paterzonen bracht in 2018 drie songs digitaal uit en is bezig met hun eerste album.


Rockcafé Ozzy

DEATHTRAP

Hard, ruig, smerig en in your face zijn een paar goede voorbeelden om DEATHTRAP en hun eigen merk van heavy hardcore, groove metal en southern rock te omschrijven. Bij hun show worden een paar dingen duidelijk: Het dak zal er hoe dan ook afgeblazen worden, de vonken zullen er vanaf vliegen en de enige versnelling die DEATHTRAP kent is de vijfde versnelling.

ONEGODLESS

Pantera, Down, Black Label Society en Meshuggah zijn slechts enkele van de ingrediënten om deze mix HEAVYSTONERBLUESGROOVEROCKSLUDGEMETAL te maken. De band is een bruut groovende machine die de toekomst van metal omarmt, klaar om de wereld te veroveren.

Tricklebolt

Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. Op hun CV staan o.a. supports voor Golden Earring, DeWolff, Di-rect, Navarone.


Meer over Popronde

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy