Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Pulp festival

vr 1 t/m 3 september 2023  

 

Op 1,2 en 3 september wordt PULP georganiseerd in Eerbeek. Het schone water dat vanuit de Veluwe wegstroomt via Eerbeek en Loenen is al vanaf 1630 de basis voor het maken van papier in Eerbeek en Loenen. Deze rijke geschiedenis heeft Eerbeek en Loenen gevormd zoals deze nu is; twee grote levendige dorpen. Een groot aantal inwoners van deze dorpen heeft haar roots liggen in deze industrie. Om ervoor te zorgen dat deze verhalen uit het verleden op een eigentijdse manier verteld blijven worden, organiseert Eerbeek het PULP Festival.

Op 1 september zal de industrial run worden gelopen. Een run die over verschillende industrieterreinen zal lopen. Diverse afstanden zullen er gelopen worden; kidsrun, bedrijvenrun en de singleloop. 's Avonds zal er muziek te horen zijn op het horecaplein (gratis entree.)

Op 2 en 3 september zullen er diverse activiteiten plaats vinden. Er zal een activiteitenplein te vinden zijn waar kinderen activiteiten met papier kunnen ondernemen, denk hierbij aan kunstwerkjes, maar ook een doolhof van grote papierbalen. Op het kerstenterrein in Eerbeek kan men bij ''Oud Papier'' oude foto's bekijken van Eerbeek en de Eerbeekse industrie. Daarnaast zal papiermuseum De Middelste Molen hier laten zien hoe vroeger papier gemaakt werd en zullen daar workshops plaatsvinden. Op het horecaplein zullen diverse toneelvoorstellingen worden vertoond en worden er workshops gegeven door het CODA Museum, dat een connectie heeft met papier. Bovendien is een foodtruckplein om de innerlijke mens te voeden. Alle activiteiten zijn gratis.

Zaterdag- en zondagavond is er muziek: op zaterdagavond is er een grote party met o.a. Dj La Fuente, Mental Theo, It all started in the Nineties en 2nd Bass. Entree is € 15 euro in de voorverkoop of € 22,50 aan de kassa. Op zondag zal er een allround coverband optreden. Hierbij is de entree gratis. 

Zie voor meer informatie: pulpfestival.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!