Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Zelf Radio Kootwijk bezoeken

Donderdag 28 oktober 2021 | Radio Kootwijk

Voormalig zendstation Radio Kootwijk is een monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis, waarin verbinding leggen centraal staat. Het gebouw is architectonisch uniek, in zijn bijzondere art-decostijl. Het biedt een sfeervol decor aan grote en kleine zakelijke evenementen. Daarnaast geeft Radio Kootwijk een podium aan culturele gezelschappen, voor verrassende muzikale ontmoetingen en theater. 

Zendstation Radio Kootwijk
Rijksarchitect Julius Luthmann kreeg in 1920 de opdracht een hal te bouwen voor de grote dynamo van de radiozendapparatuur voor de lange golf. De desolate zandverstuiving bij Apeldoorn leende zich goed voor een storingsvrije zender. Luthmann mocht geen hout en ijzer gebruiken, dus werd het helemaal van beton. Er werd in het rijke Nederland van toen niet op een dubbeltje meer of minder gekeken. Het ontwerp is dan ook tot in de puntjes uitgewerkt en tot in het laatste detail afgewerkt in Art Deco.

Zelf Radio Kootwijk bezoeken.
Op donderdag 28 oktober 2021 is het voormalige zendstation vrij te bezichtigen tussen 11.00 en 15.00 uur. 

Wat is er te zien? 
In en rond zendgebouw Radio Kootwijk zijn het hele jaar door tal van activiteiten met gids, maar je kunt het gebouw ook zelfstandig bezoeken. Wat is er te zien? Het is vooral sfeer proeven. Direct bij binnenkomst ervaar je de Art Deco architectuur. Uiteraard bezoek je ook de zenderzaal waar vroeger de zendapparatuur stond. Daarnaast zijn er foto’s te zien hoe Radio Kootwijk er vroeger uitzag en vertoont een kunstenaar een aantal van zijn/haar werken. 

Wat kost het?
De entree bedraagt € 5,00, reserveren is verplicht. Reserveren kan hier >>

Goed om te weten!

Het zendstation Radio Kootwijk is gelegen in een prachtig maar kwetsbaar natuurgebied. De enige weg er naar toe voor autoverkeer is door het dorp Radio Kootwijk. Om natuur en inwoners van het dorp te ontzien is betaald parkeren ingevoerd voor de parkeerplaats achter het voormalige hotel. Kosten € 5, 00 per dag, alleen mogelijk met pin te betalen - contant geld niet mogelijk. De maximum snelheid in het dorp in 30 km/u. Gratis parkeren is mogelijk op de grote parkeerplaats bij Hoog Buurlo of bij 't Leesten. Van hieruit wandel of fiets je naar Radio Kootwijk.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!