Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Record Store Day Apeldoorn

Zaterdag 23 april 2022 | Mansion24

Zaterdag 23 april 2022 is het Record Store Day bij Mansion24. Dit unieke evenement is dé internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. De De Apeldoornse platenzaak Plato/Mansion24 op het Leienplein komt met een programma van exclusief vinyl en diverse gratis live optredens waaronder zangeres Floor Jansen. Zij is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day Nederland.


Over Record Store Day

Robin Batens, eigenaar Mansion24: "De dag is bedoeld om wereldwijd de onafhankelijke platenwinkel in het zonnetje te zetten, maar is ook een ode aan de langspeelplaat. Er doen meer dan 2.000 zaken aan mee, waaronder bijna honderd in Nederland. In onze winkel kun je naast het exclusieve zwarte goud terecht voor maar liefst 5 gratis liveoptredens. We zijn die dag ook een uurtje eerder open, om 09:00 uur".  


Muziekprogramma Record Store Day Apeldoorn

11:00 uur: Toverberg

Lars Kroon (Toverberg)  kreeg bekendheid als bassist van Go Back To The Zoo en later als de zanger van St.Tropez. Eind 2021 verscheen het  tweede studioalbum van Toverberg getiteld Happy Life en gaat van traditionele Americana/folk/country naar Lo Fi indie rock met scheurende gitaarsolo’s en emotionele ballads met enkel een akoestische gitaar en xylofoon.

13:45 uur: Floor Jansen

Floor Jansen timmert al sinds de jaren negentig aan de weg binnen de hardrock en metal. Ze begon bij de band After Forever en zingt sinds 2013 bij de Finse band Nightwish. Die groep geldt als één van de bekendste en meest succesvolle symfonische metalbands ter wereld. Met Nightwish toert Jansen al jaren de wereld rond. Sinds kort werkt Floor Jansen ook aan een solocarrière onder haar eigen naam. Onlangs bracht ze de eerste single ‘Fire’ uit.

15:00 uur: Broken Bass Ensemble

Broken Brass is een Nederlandse blaasband die invloeden combineert van de traditionele New Orleans brass met muziekgenres als hiphop, balkan, funk, blues en fanfare tot een eigen herkenbare en energieke mix. De band bestaat uit 8 leden en speelde al op grote festivals als Into The Great White Open en Oerol.

16:00 uur: Mountaineer

Mountaineer brengt een combinatie van Indie-pop, Americana en folk. Holland.Lewis & Clark is het tweede album van deze Amsterdamse band.

17:00 uur: Cloudsurfers

Deze vierkoppige surfrockband heeft de sound van een mix van harde punk, garage en andere gitaarmuziek

17:45 uur: Vinyl Saturday

Verzoekplaten op vinyl. Je kunt zelf je album meenemen en/of vragen om het te laten draaien door de huis DJ.


Over Mansion24

Mansion24 is een winkelbelevenis in Apeldoorn, midden op het Leienplein. Menswear, accessoires, music, kapper en café worden onder één dak gepresenteerd. De winkel is open van maandag t/m zondag.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!