Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Restaurant O55 in Theater Orpheus vanaf 1 juni geopend

Vanaf 1 juni mogen horecagelegenheden weer open voor maximaal 30 personen. Vanaf 1 juli is dit zoals het er nu naar uit ziet voor maximaal 100 personen. Theater Orpheus komt daarom met fantastisch nieuws: restaurant O55 gaat weer open! Elke donderdag, vrijdag en zaterdag ben je van harte welkom in het vernieuwde theaterrestaurant voor een 3-gangen diner mét een theatraal tintje!

Theaterdiners

Je kunt nu reserveren voor de maand juni. Vanaf 15 juni kan je reserveren voor de maand juli én maken ze de rest van het programma voor die maand bekend. Orpheus zou Orpheus niet zijn als ze de diners niet zouden aankleden met een live optreden. Geniet van intieme concerten, cabaretiers of zelfs opera! Vooralsnog zijn ze geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Reserveren is verplicht.

De kosten voor het diner inclusief drankjes (koffie, thee, bier, wijn en fris) en de voorstelling bedragen € 49 per persoon. Dit kan na afloop per pin (het liefst contactloos) worden afgerekend. Kleinezaalkaarthouders betalen op vertoon van hun Kleinezaalkaart slechts € 36,50.


Praktische info

Hoe ziet een bezoek aan restaurant O55 eruit?

 • Reserveer een tafel via de website (dit is verplicht).
 • Kom precies op de gereserveerde tijd naar de ingang van O55 (voorkant van het pand, aan de Loolaan zijde)
 • Voor binnenkomst vraagt het personeel je of je klachten hebt. Alleen als je geen klachten hebt (verkoudheid, koorts, benauwdheid) mogen ze je toelaten.
 • Eventuele jassen worden over de stoel gehangen; de garderobe is gesloten.
 • Het team geeft aan van welk toilet je gebruik kunt maken.
 • Kruis jouw bestelling aan op de kaart.
 • Geniet van een heerlijk 3-gangen dingen én een live optreden.
 • Reken aan het einde van de avond af door (contactloos) te pinnen. Het diner inclusief drankjes kost € 49 per persoon (all-inclusive, € 36,50 op vertoon van je Kleinezaalkaart).

Op het programma

Céline Janssen

do 25 juni, vr 26 juni en za 27 juni 2020

“Opera is hip, grappig, sexy en ontroerend. In iedereen schuilt een opera-fan.” Sopraan Céline Janssen zingt niet alleen opera, maar ook cross-over. Zo wilt ze opera dichter bij het publiek brengen en ook jongeren enthousiasmeren. Als theatermaker laat Celine op een ludieke, luchtige manier zien hoe geweldig en eigentijds opera eigenlijk is. Céline woonde gedurende haar jeugd in Apeldoorn en is (cum laude) afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Céline staat komend seizoen samen met het orkest van de Marechaussee in Orpheus. Ook maakt ze binnenkort haar opwachting in de nieuwe TV-zangwedstrijd op SBS 6 ‘We Want More’. 

Reserveren >>


Kika Sprangers

do 2 juli en za 4 juli 2020

Saxofoniste Kika Sprangers (28-09-1994) raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren.

In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. De ervaring die ze opdeed tijdens de tournee met dit orkest heeft haar gevormd tot de muzikante die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars. Het NJJO werkte in het kader van het Jong Metropole (een samenwerking met het NJO) met sterdirigent, componist en arrangeur Jules Buckley (Metropole Orkest).

Reserveren >>


Anna Serierse

vr 3 juli 2020

Anna Serierse (1993) groeide al van jongs af aan op met jazzmuziek. Haar vader is jazzdrummer en conservatoriumdocent Marcel Serierse, haar grootvader is jazzbassist Koos Serierse. Al op vijfjarige leeftijd zong ze in een Soester kinderkoor, vanaf haar negende jaar kreeg ze zangles van Jannemien Cnossen. Na de Van der Huchtschool en het Baarnsch Lyceum volgde ze van 2011 tot 2013 het Junior Jazz College aan het Conservatorium van Amsterdam. Hierna deed ze aan het conservatorium van Amsterdam de richting Jazz Zang. Een van haar docenten was Roos Jonker. Vanaf 2015 was zij ook lid van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse.[1] In 2017 slaagde zij voor haar bachelor aan het conservatorium summa cum laude in de richting Jazz Zang. Hierna begon ze aan haar studie voor het EUJam Master.

Reserveren >>


Jan Beuving & Patrick Nederkoorn

do 9 juli, vr 10 juli en za 11 juli 2020

Jan Beuving en Patrick Nederkoorn maakten in 2018 en 2019 samen een programma over de Belastingdienst. Het resultaat was: volle zalen, een Annie M.G. Schmidtprijs en het ontslag van staatssecretaris van financiën Menno Snel. Nu nemen Jan en Patrick, met Tom Dicke weer aan de vleugel, het jaar 2020 onder handen. Ze hadden zich voorbereid op een jaar met de GP van Zandvoort, het Songfestival en de Olympische Spelen. Maar hun verhalen, grappen en liederen blijken niet immuun voor virussen. Op 9, 10 en 11 juli kun je zien hoe ver zij zijn met het duiden van dit nu al bijzondere jaar.

Reserveren >>

f


Kiki Schippers

do 23 juli, vr 24 juli en za 25 juli 2020

Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

 Kiki Schippers bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied.

Reserveren >>


Martijn Kardol

do 30 juli, vr 31 juli en za 1 augustus 2020

Op donderdag 12 maart zat Martijn klaar in de auto om naar Theater Castellum te rijden. Die avond zou hij daar zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Welkom’ spelen voor een bij voorbaat uitzinnige menigte. Het liep anders. 

Gewoon thuis op de bank zitten zat er voor Martijn niet in. (omdat zijn vriendin ook thuis was en hem verplichtte zijn dagen zinvol in te richten, maar dat zegt hij er liever niet bij). Daarom: Een speciaal ingelaste voorstelling!

In Tijden van Crisis is een voorstelling speciaal gemaakt voor de donkere zomermaanden tijdens de Coronapandemie. Een voorstelling over hamsteren, social distancing avant la lettre, een niet-medisch medisch mondkapje en de wereld na Corona.

Reserveren >>


Op het menu

Dit is de menukaart van 4 t/m 13 juni. Let op: de kaart wisselt regelmatig; reserveer je na 13 juni? Dan kan het menu zijn aangepast met andere lekkere gerechten.

Voorgerechten

 • Gemarineerde avocado 
  Geserveerd met geitenkaas, gebakken tomaat en peperige bloemen en blaadjes van de Oost-Indische kers.
 • Gerookte vis 
  Proeverij van gerookte makreel, forel en zalm met rauwe witlof, gekookt ei en appeltjes salade.
 • Aspergemousse
  Met dun gesneden gerookte tamme eendenborst, doperwtencrème, chili cress en krokant tomatenbrood  

Hoofdgerechten

 • Vegetarisch 
  Hollandse asperges met romige krieltjes, ei en kruidenolie  
 • Gebakken zonnevis 
  Met Hollandse kruidencrumble en saffraan saus.
 • Parelhoen 
  Filet gevuld met Merquez worstjes, geserveerd met morillesaus 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met seizoensgroente en aardappeltaart

Dessert

 • Grand dessert Orpheus

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!