Sagen & Legenden in Park De Hoge Veluwe

Zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart 2019 

 

Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en word door een verhalenverteller meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Maak op een inspirerende manier kennis met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. 

Het Park ligt midden op de Veluwe, een gebied met een bijzonder rijke historie. Precies op deze centrale plek komen de sagen en legenden in de voorjaarsvakantie bij elkaar samen.

Al in lang vervlogen tijden verzamelen mensen rondom het vuur om ervaringen met elkaar te delen. In het Park wordt deze traditie graag voortgezet. Onze vertellers hebben een enorme variatie aan verhalen: van druïden tot doedelzakspelers, van mystieke magische bomen tot barden en prachtige Keltische muziek.


Wat is er allemaal te beleven?

Ga met een verhalenverteller mee op reis en laat je meevoeren langs de mooiste sagen en legenden. Je kan kiezen uit een volwassenwandeling, gezinswandeling of huifkartocht, de leden van theatergroep ATVO zullen de verhalen van de verteller ter plekke tot leven brengen. Blijf je liever in het centrum? Bij de kampvuren van het festivalterrein op de picknickweide worden ook de mooiste verhalen verteld. 

Gezinswandeling

Ga mee op reis naar de verhalenbron bij het eeuwig brandende vuur van de Veluwe. Deze tocht is speciaal bedoeld voor de jonge avonturiers en hun volwassen begeleiders.  Je bent ongeveer 1-1,5 uur onderweg. Kom na de tocht lekker opwarmen bij het kampvuur en krijg een heerlijke magische soep!

Data:  za 16, zo 17, wo 20, za 23, zo 24 en wo 27 februari en za 2 en zo 3 maart van 12:45 tot 14:15 uur
Locatie: bezoekerscentrum
Prijs: volwassene € 4,-, kind (6-12 jaar) € 2,-, Beschermers gratis.
Prijzen zijn exclusief entree voor het park.  Reserveren is verplicht >>

Volwassenwandeling

Deze legendarische reis duurt ongeveer 2-2,5 uur. Ga op pad onder leiding van de wijze Veluwse verteller Marti Jansen, waarbij er drie keer gepauzeerd wordt bij de vuren langs de route. Kom na de tocht lekker opwarmen bij het kampvuur!

Data: za 16, zo 17,  wo 20, za 23, zo 24 en wo 27 februari en za 2 en zo 3 maart van 11.00 - 13.30 uur 
Locatie: picknickweide
Prijs per persoon: € 4,-, beschermers gratis
Prijzen zijn exclusief entree voor het park.  Reserveren is verplicht >>

Huifkartocht 

Deze mystieke reis gaat per huifwagen en duurt ongeveer 2-2,5 uur. Ga op reis onder leiding van de wijze Veluwse verteller Marti Jansen, waarbij er drie keer gepauzeerd wordt langs de route. 

Data: 16, 17, 20, 23, 24, 27 februari en 2, 3 maart van 14.00 - 16.30 uur
Locatie: bezoekerscentrum
Prijs per persoon: € 4,-, beschermers gratis
Prijzen zijn exclusief entree voor het park. Reserveren is verplicht >>