Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Schaapscheerdersfeest Loenen

Zaterdag 5 juni 2021 | Loenen

 

Altijd al willen zien hoe de schapen jaarlijks van hun mooie wollen jasje afkomen? Kom dan een kijkje nemen op het Schaapscheerdersfeest in Loenen op zaterdag 25 mei 2019. Er is van alles te beleven en de entree is gratis!


Ambachtelijk jasje

Op zaterdag 5 juni 2021 wordt voor op het terrein van café “Den Eikenboom” in Loenen het jaarlijks Schaapscheerdersfeest gehouden. Op die dag zullen de schapen van de Loenermark op ambachtelijke wijze (met de schaar) van hun wollen jasje worden ontdaan. De schapen worden onder begeleiding van de Boerenkapel “De Plaggestekers” om ± 08.30 uur vanaf het wildrooster van de Loenermark naar het feestterrein begeleid.


Programma

Op het terrein staan vele kramen waar hobbyisten hun waren verkopen o.a. gerecyclede kaarsen; kralen maken; keramiek schalen en kopjes;  en worden er pannenkoeken en oliebollen gebakken. Verder zijn er diverse oude ambachten te zien waaronder; haren, manden vlechten, stoelenmatten; kantklossen; bezembinden en papier scheppen. De bezoekers kunnen de vachten van de schapen ter plaatse kopen. Verder kunnen de kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag om 16.00 uur zal ter plaatse de trekking van de loterij plaatsvinden.

De entree is gratis en het feest is van 09.00 uur tot 16.00 uur.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!