Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Schaapscheerdersfeest Loenen 

Zaterdag 3 juni 2023 - terrein Groenendaalseweg 

Op zaterdag 3 juni 2023  wordt op het terrein aan de Groenendaalse weg in Loenen het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest gehouden. Op die dag zullen de schapen van de Loenermark op ambachtelijke wijze (met de schaar!) van hun wollen jasje worden ontdaan. Dit jaar voor de 50e keer! 


Wat is er allemaal te doen? 

Op zaterdag, 3 juni a.s. wordt voor de 51e keer het Schaapscheerdersfeest gehouden op het terrein aan de Groenendaalseweg.  De schapen zullen weer op de traditionele wijze worden geschoren en wel met de schaar. De schapen worden om 08.30 uur opgewacht bij het wildrooster aan de Droefakkers. Na een kleine rondgang door het dorp worden de schapen in de kraal gedreven waarna om 09.00 uur het feest gaat beginnen.

Op het terrein zullen de volgende oude ambachten worden gedemonstreerd waaronder  bezembinder, een kantklossen, een stoelenmatten, een spinnen, mandenvlechten, een klompen maken en hoe een zeis scherp wordt gemaakt. Vele hobbyisten zullen hun waren te koop aanbieden. De Middelste Molen, die dit jaar 400 jaar bestaat is ook aanwezig.

Ook zal voor de inwendige mens worden gezorgd met o.a. pannenkoeken, plaatkoek, hamburgers, ijs en koffie/thee en limonade. Het geheel wordt muzikaal omlijst door de boerenkapel “De Plaggestekers” uit Loenen. Om 15.45 uur uur vindt tevens de trekking van de verloting plaatsvinden. 


Praktisch

De entree is gratis en het feest is van 09.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!