Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wandeltip: Schenkenshul in Hoenderloo

Uitgestrekte bossen, golvende heidevelden, beken en sprengen... Het Apeldoornse landschap heeft ontzettend veel te bieden. Nu het kwik in rap tempo stijgt en het voorjaar in de lucht hangt, is een fijne wandeling door de glooiende natuur van onze stad geen overbodige luxe. Om je op weg te helpen, tippen we regelmatig mooie plekken waar je bij uitstek een mooie wandeling kunt maken. Dit keer lichten we Schenkenshul in Hoenderloo uit.

Wandelen door bos en over heide

Deze route gaat door licht heuvelachtig bosgebied door een gebied dat bestaat uit dennen- en loofbossen. Je loopt over de heide van Schenkenshul in de Boswachterij Ugchelen Hoenderloo van Staatsbosbeheer en beklimt de Miggelenberg. Het is een gebied waar - gezien de sporen - vrij veel wild voorkomt. De route start bij de parkeerplaats van Bungalowpark Hoenderloo. De route is te volgen d.m.v. de beschrijving op de website of de IVN Routes app. 


Over Schenkenshul

Het natuurgebied Schenkenshul heeft alles wat de Veluwe aantrekkelijk maakt: uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden in een glooiend landschap, waar je heerlijk kunt wandelen. Er lopen dan ook diverse wandelroutes dwars door het natuurgebied. In Schenkenshul leven tal van dieren. Behalve herten zoeken reeën en wilde zwijnen geregeld de bosrand op. Bijzondere vogels die je er kunt horen of zien zijn roodborsttapuit, nachtzwaluw en havik. Op de heide leven reptielen als hazelworm, adder en zandhagedis.


Praktische info

 • Deze wandeling is ruim 7 kilometer lang
 • De route is niet geschikt voor kinderwagens en/of rolstoelen
 • Begin- en eindpunt: Bungalowpark Hoenderloo, Krimweg 140, Hoenderloo
 • Gratis parkeren op de parkeerplaats
 • Download de wandelroute >>
 • Je kunt deze route ook lopen aan de hand van de IVN Routes app. Dan zie je precies waar je bent.
 • Tip voor kids: vanaf bungalowpark Hoenderloo kun je ook het Kabouterpad lopen
 • Meer informatie >>

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!