Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Seated Specials bij GIGANT

GIGANT brengt je bijzondere concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials!
Voor deze shows zijn 42 zitplaatsen beschikbaar en geniet je in een intieme setting van unieke optredens.

Praktische info

  • Het is mogelijk om single- en duotickets te bestellen. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor 2 personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Let hier goed op bij je aankoop.
  • Ticketprijzen varieren per concert. Open de link onder een item hieronder als je wilt checken hoe duur de desbetreffende tickets zijn. 
  • Koop je tickets online. Aan de deur zijn geen tickets te koop.
  • Neem plaats op de door de medewerker aangewezen plekken. Er zijn enkel zitplaatsen aanwezig.

Programma

Ball Noir + Scarlet Stories

Ball Noir
De Nederlandse band Ball Noir brengt alchemie voor gevorderden. Ze mixen middeleeuwse, klassieke en elektronische instrumenten tot medieval folkmetal, vol spookachtige melodieën en donkere fantasieën. Een absolute must voor liefhebbers van Anathema en My Dying Bride. Bij een live show van Ball Noir neem je een kijkje in hun laboratorium: een feest van vleugels, kaarsen, klokken en kostuums. Zware Metalen schreef over album Lost Serenades uit 2017: “Je gelooft de wereld die de heren en dame weten op te roepen en je wil er graag ook deel van uitmaken. Dit Ball Noir mag een revelatie heten. Met deze plaat hebben ze een pareltje afgeleverd.”

Scarlet Stories
Scarlet Stories brengt bloedrode verhalen in een ongrijpbare dark prog rock/metal omlijsting. De Nederlandse zeskoppige band werd in 2012 opgericht, bracht sindsdien twee EP’s uit en is een vaste waarde voor liefhebbers van donkere, sfeervolle rock/metal. De band put inspiratie uit muzikale genres als heavy metal, doom en ambient. In 2019 kwam Scarlet Stories met debuutalbum Necrologies. Zangeres Lisette van den Berg vertelt over de nummers op Necrologies: “Ze laten de duistere kant van de mensheid zien en gaan over emoties, onrecht, moord, maar ook over schoonheid. Geschreven om tot nadenken aan te zetten en live dramatisch uitgevoerd. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens en rauw.”

Vrijdag 25 juni | Tijd: 20:00 uur

Meer informatie >>


Juli

De Niemanders

Songschrijvers Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Shaking Godspeed) speurden gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden. Samen met – en geïnspireerd door – de gedetineerden schreven Rocco en Wout een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij De Niemanders. 

In de liveshow van De Niemanders vormen de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad. De muziek stuitert van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica en wordt live uitgevoerd door een vijfkoppige band.

Zaterdag 24 juli | Tijd: 20:00 uur

Meer informatie >>


Augustus

Flavium plays BB King

“Hey fella’s, that’s a mighty fine band you got there, and I dig the way you put your own twists and turns in some of my songs”, zei BB King tegen Anne-Geert Bonder van Flavium in de foyer van het Haagse Congrescentrum, waar Flavium voor BB King opende. We spreken 19 oktober 1977.

BB King is nog redelijk slank en z’n haren zijn diepzwart. Flavium verkeert in de eerste 7 jaren van haar carrière. De hitsingles “Nightlife” en “Nobody knows” moeten nog worden gemaakt. Desondanks is Flavium in die jaren al een gerenommeerde bluesband in Nederland en omliggende landen.

Riley Ben King aka BB King (1925 – 2015) was een Amerikaanse bluesgitarist en singer/songwriter en hij wordt gezien als één van de grootste bluesartiesten aller tijden, die het publiek tot aan zijn dood van een onophoudelijke stroom topsongs voorzag. Flavium daarentegen is nog steeds “alive and kicking”; een band met aanzien en reputatie. Actiever dan ooit in de huidige bezetting: Anne-Geert Bonder (git), Eric Bagchus (bas), Bert Vrieling (Voc/harm), Willem Swikker (Hamm/keys) en Bouke van Olst(drums).

Zaterdag 14 augustus | Tijd: 20:00 en 22:00 uur

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!