Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

September Tuinmaand

Donderdag 3 t/m woensdag 30 september | Paleis Het Loo

Paleis Het Loo zet in september haar tuinen weer volop in de schijnwerpers. Je kunt een kijkje nemen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn. Het complete programma voor 2020 is nog niet bekend. Bekijk hieronder een sfeerimpressie!


Vaste activiteiten

Het programma van de September Tuinmaand wordt naast de nieuwe onderdelen gecompleteerd met een aantal vaste activiteiten.

‘Buiten de perken’

Elke donderdag en vrijdag in september worden bezoekers uitgenodigd om de eigen Kwekerij, de Floriskas en fruitkwekerij Bouwman te bezichtigen. De Pompenkelder is geopend om alles te weten te komen over de werking van de fonteinen. Bij de stallen laten de bloemisten van Paleis Het Loo zien hoe een koninklijk boeket wordt geschikt. 

Acties en rondleidingen

Van donderdag tot en met zondag is er een high-tea actie en voor scholen zijn er gratis tuinlessen. De tuinrondleidingen staan in het teken van het thema ‘Beter met planten’ en via een buitenlift is het dak toegankelijk voor een koninklijk uitzicht op de paleistuinen en de bouwwerkzaamheden voor het paleis. 

Tuinbeurs tijdens laatste weekend

Het laatste weekend wordt feestelijk afgesloten door alle tuinactiviteiten te herhalen. Er is muziek en een tuinbeurs met ruim 30 exposanten.

Beelden: Paleis Het Loo


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!