Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

September Tuinmaand

Hele maand september - Paleis Het Loo

Paleis Het Loo zet in september haar tuinen weer volop in de schijnwerpers. Je kunt een kijkje nemen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn. Dit jaar zijn er veel nieuwe activiteiten toegevoegd aan het programma. 


Garden Cafés

Nieuw dit jaar zijn de Garden Cafés op donderdagmiddag. Paleis Het Loo biedt hiermee een podium voor discussies die achtergrond geven aan - of een raakvlak hebben met - ‘The Garden of Earthly Worries’. Tijdens deze ‘Garden Cafés’ worden verhalen van sprekers afgewisseld met doe-activiteiten en discussies. Het eerste Garden Café op 5 september heeft als thema ‘Hoezo, klimaatprobleem?’. De sprekers op deze dag zijn Prof.dr. Gerard van der Steenhoven (hoofddirecteur KNMI), Dr. Ko van Huissteden (onderzoeker invloed smeltende ijsvlaktes, Universiteit van Amsterdam) en Dr. Heleen de Coninck, medeauteur van het meest recente klimaatrapport, Radboud Universiteit Nijmegen. 


Bloemschikwedstrijd

Op zaterdag 28 september en zondag 29 september kan jij je uitleven tijdens de eerste editie van de bloemschikwedstrijd. Tijdens een dagvullend programma maken de deelnemers twee opdrachten. Na afloop worden de boeketten beoordeeld door een vakjury en ontvangen de winnaars een leuke prijs! 


Schilderen in de schaduw

Nieuw op het programma is de workshop ‘Botanisch aquarel schilderen’ op vrijdag 13 september in samenwerking met Royal Talens. Liefhebbers gaan onder leiding van docent Anouk Bijsterbosch bij de Colonnades aan de slag. Bij de workshop is een uitgebreid materiaalpakket met Royal Talens aquarelverf inbegrepen. 


Lezing & lunch

Wegens succes herhaald: op dinsdag 10 september van 12.00 – 13.00 uur is er opnieuw de succesvolle lunchlezing over ‘The Garden of Earthly Worries’. Tuinconservator Renske Ek en Clusterhoofd Publiek & Programma Marieke Berendsen vertellen over de betekenis van de sculpturen, de combinatie met de paleistuin en over de totstandkoming van deze presentatie. 


Vaste activiteiten

Het programma van de September Tuinmaand wordt naast de nieuwe onderdelen gecompleteerd met een aantal vaste activiteiten.

‘Buiten de perken’

Elke donderdag en vrijdag in september worden bezoekers uitgenodigd om de eigen Kwekerij, de Floriskas en fruitkwekerij Bouwman te bezichtigen. De Pompenkelder is geopend om alles te weten te komen over de werking van de fonteinen. Bij de stallen laten de bloemisten van Paleis Het Loo zien hoe een koninklijk boeket wordt geschikt. 

Acties en rondleidingen

Van donderdag tot en met zondag is er een high-tea actie en voor scholen zijn er gratis tuinlessen. De tuinrondleidingen staan in het teken van het thema ‘Beter met planten’ en via een buitenlift is het dak toegankelijk voor een koninklijk uitzicht op de paleistuinen en de bouwwerkzaamheden voor het paleis. 

Tuinbeurs tijdens laatste weekend

Het laatste weekend wordt feestelijk afgesloten door alle tuinactiviteiten te herhalen. Er is muziek en een tuinbeurs met ruim 30 exposanten.

Voor de bloemschikwedstrijd, de workshop botanisch aquarel schilderen en de lunchlezing geldt een toeslag. Inschrijven voor de Garden Cafés, de bloemschikwedstrijd en de workshop kan hier. Hier vind je ook het prijzenoverzicht en het volledige programma van de September Tuinmaand. 

Beelden: Paleis Het Loo


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy