Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Sinterklaasactiviteiten in en rondom Apeldoorn 2020 

Een anders dan anders Sinterklaasintocht- en avond 

Dat de Sinterklaasintocht dit jaar niet op de normale manier door kon gaan, werd een tijdje geleden al duidelijk. Maar gelukkig kwam er goed nieuws uit Spanje en worden er diverse online Sinterklaasactiviteiten georganiseerd! 


Apeldoorn verwelkomt Sinterklaas online

Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal houdt kids op de hoogte van de komst van de Sint

Komt Sinterklaas toch naar Apeldoorn? Hoe gaat hij ervoor zorgen dat alle Apeldoornse kinderen een cadeautje krijgen? En waar is Sinterklaas nu? Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal houdt je op de hoogte. Vanaf vrijdag 20 november wekelijks te zien op Sintinapeldoorn.nl

In drie afleveringen neemt presentator Jan de Hoop de Apeldoornse kinderen mee in alle ontwikkelingen rondom de komst van de Sint naar Apeldoorn. De eerste aflevering staat op 20 november op Sintinapeldoorn.nl. De tweede volgt op 27 november en de laatste uitzending van Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal is op 4 december. Een eerste kijkje in de studio zie je op you tube.

Het digitale journaal sluit naadloos aan op een verrassingspakket dat we de onderbouwklassen van Apeldoornse basisscholen hebben aangeboden. Met dit pakket kunnen de kinderen de Apeldoornse perikelen rondom Sinterklaas in de klas verder beleven. Meesters en juffen die we gemist hebben, kunnen zich alsnog bij ons aanmelden via sintinapeldoorn@gmail.com.


Pietenspeurtocht

Vr 20 november t/m zo 6 december 2020 | Logeerhuis van Sinterklaas, Het Woldhuis 11

De pieten hebben \een super leuke speur/boswandeling uitgezet rond Het Woldhuis. Kom lekker even struinen in het bos en genieten van de geweldige sfeer rond “Het Logeerhuis”. Parkeren kan aan de Woudhuizermark. Loop vervolgens het Woldhuis in en na +/- 150 meter zie je aan de linkerkant van de weg een klein bruggetje. Dáár begint de wandeling.
Onderweg kom je leuke vragen en opdrachtjes tegen om nog een beetje extra in de Sintsfeer te komen.

De kinderen kunnen ook nog klimmen en klauteren als een echte Piet op het uitgezette pietenparcours, waar de pieten hun pietendiploma behalen. Noteer onderweg de letter die steeds voor het goede antwoord staat en je ontdekt het woord. Stuur het samen met een leuke foto naar info@logeerhuisvandesint.nl en wie weet win je nog een leuk prijsje. Meer informatie >>


Speurtocht op Winkelcentrum Eglantier

T/m donderdag 3 december| Winkelcentrum Eglantier

Doe je mee met de Sinterklaas Letter-Speurtocht? De Pieten hebben stiekem allerlei letters verstopt in de etalages op de Eglantier. Kun jij ze allemaal vinden?
De 11 letters vormen een woord dat te maken heeft met Sinterklaas. En als je ook nog een zinnetje leuk afmaakt, maak je kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,- van de Intertoys. Die wil jij vast wel winnen!

Ga vandaag nog naar Sillies op de Eglantier en haal je deelnameformulier. Je kunt op je gemak alle etalages afspeuren en het woord invullen op het formulier. Je deelnameformulier kun je tot en met 3 december 2020 inleveren bij Sillies. Op vrijdag 4 december wordt de winnaar bekend gemaakt via de Facebook van de Eglantier.


Online Sinterklaasbingo | Rembrandt​

Zaterdag 5 december, 15.00 uur

Leuk voor kids! Op zaterdag 5 december kan er tóch nog een beetje Sinterklaas worden gevierd tijdens de Sinterklaas kinderbingo van Rembrandt. Bestel voor € 12,50 p.p. een bingopakket, bestaande uit de bingokaarten en een kinderpakket vol met snoepgoed en een cadeautje. De kids maken kans op superleuke prijzen! De bingo is op zaterdag 5 december te volgen via de Facebook pagina van Rembrandt. Bestel er voor jezelf een lekkere borrelplank of nacho’s bij en geniet! Meer informatie >>


Videobellen met de Sint

Een kinderfeest om nooit te vergeten, alleen dit jaar in een ander jasje. Een coronaproof online feestje. Sinterklaas gaat met de tijd mee en videobelt erop los dit jaar. Maak de decemberdagen bijzonder door ede video call met de Sint. Je een afspraak maken als je met je familie de Sint wilt spreken maar je kunt ook een conferense Call met de Sint en je collega's reserveren. Meer informatie >>


Dobbelspel van Restaurant De Bon Vivant

Wie klopt er aan de deur? De Bon Vivant natuurlijk!! Vier het heerlijk avondje thuis met het dobbelspel. De zak van Sinterklaas bevat 12 cadeautjes, de spelregels en 2 dobbelstenen. Shoppen is niet nodig, hoe fijn is dat? Samen met het Sinterklaasmenu een heerlijk avondje thuis.

 • De prijs van het dobbelspel is € 40
 • Vanaf 14 november kun je bij De Bon Vivant ook een Sinterklaasmenu bestellen
 • Te bestellen via de webshop


Sinterklaas komt naar Sizzles at the Park

Boek een ontmoeting met de Sint & een box vol met lekkers voor € 49,50! Heerlijke box (+/- 4 personen) met zoete Sint lekkernijen, soep, brood en salade, om je Sinterklaasavond helemaal compleet te maken. Voor de kinderen heeft de Sint een cadeautje en ze kunnen op veilige afstand Sinterklaas ontmoeten als je uw box komt ophalen.

 • Je kunt de box bestellen via de website >>
 • Geef bij je bestelling aan op welke tijd je de box wilt ophalen
 • Ophalen van de box is mogelijk op
  • zaterdag 28 november (tussen 10 en 17 uur)
  • zondag 29 november (tussen 10 en 17 uur)
  • vrijdag 4 december (tussen 14 en 18 uur)
  • zaterdag 5 december (tussen 10 en 16 uur)
 • Bekijk hier het filmpje >>​


Sint en Pietenjacht

Om in deze rare tijd toch de Magische Sint Nicolaassfeer in Apeldoorn te brengen wordt gestart met de Sint & Pietenjacht Apeldoorn. Je kunt een raam dat zichtbaar is vanaf de openbare weg versieren met Sint-versiering. Vlaggetjes, slingers, raamstickers, een pakje ingepakt met Sint-inpakpapier, een laars met een winterpeen en wat hooi… of noem maar op. Je bent er in principe vrij in wat je plaatst, dus laat je creativiteit de vrije loop. 

Meld je adres aan via dit formulier en je wordt zichtbaar op de plattegrond waar kinderen Sint en Pieten-raamcreaties kunnen vinden.
Meer informatie >>

Foto: Gabriel van Bruchem


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!