Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Sinterklaasintocht Beekbergen

Zaterdag 16 november 2019

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan op het station in Lieren met meer dan 30 Pieten. Dit jaar komt de sint wat later, zo rond 16.00 uur. Omdat dit al best laat is vraagt Sinterklaas of jullie vanaf het station met Sinterklaas en alle pieten mee willen lopen naar Beekbergen. Hij zou het leuk vinden als jullie allemaal een lampje of een lampion willen meenemen. Dan wordt alles mooi verlicht. Ook de route zal dit jaar wat korter zijn omdat de Sint en zijn Pieten het dus leuk vind als jullie meelopen. Na aankomst op het station zal de Sint ontvangen worden door burgemeester van Wingerden, de voorzitter van de Bemivo en de voorzitter van de Dorpsraad. Maar veel leuker om te weten: OKi & Doki zullen er zijn en natuurlijk muziek van de Pepernotenbloazers. Dat wordt nu al een super gezellig ontvangst. Als de Sint dan klaar is met alle plechtigheden zal hij ter paard richting Beekbergen gaan. Van af het station gaat hij direct naar links de Dorpstraat op. Hij hoopt daar weer een hoop bekenden langs de route te zien. In Beekbergen aangekomen gaat de Sint en zijn pieten om de kerk heen de Papenberg op en zal hij op de Kerkallee plaats nemen op zijn prachtige stoel. Als jullie goed zingen kan het feest losbarsten.

Meet&Greet
Zoals anderen jaren kunnen alle kinderen t/m 10 jaar met de Sint en de pieten op de foto en ontvangen alle kinderen t/m 10 jaar een kadootje van de Sint. Hoe cool is dat. Op de Kerkallee kan je vervolgens lekker snoepen van poffertjes, suikerspin en ranja. Ik denk dat er voor papa en mama wel een kopje koffie of thee is. Nog niet genoeg verwend? Laat je dan ook nog schminken door Paola Design. Zij neemt geweldig Sint en Piet tattoo’s mee.

Om een uur of 19.00 is Sinterklaas wel wat moe geworden van de hele reis en alle activiteiten die dag. Wil jij dan Sinterklaas naar bed brengen? Dat kan. Om 19.00 uur wordt Sinterklaas onder begeleiding van de Pepernotenbloazers en de pieten naar bed gebracht in het Hoge Pad aan de Kerkallee.

Glutenvrij
Dit jaar lopen er tijdens de intocht van Sinterklaas in Beekbergen/Lieren ook 2 Glutenvrije Pieten mee. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! Bij de intocht van Sinterklaas zal daarom dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije pepernoten uitdelen. De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een witte bakschort met het logo van de Glutenvrije Piet erop.

Hoe herkent de Glutenvrije Piet jou?
Print de kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije pepernoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken. Meer informatie >> 

Bekijk de agenda van Sinterklaas in en rondom Apeldoorn!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!