Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Slecht weer tips @home 

Verplicht thuis zitten en ook nog eens slecht weer.... Wat te doen in Apeldoorn? We hebben een aantal leuke suggesties voor je op een rij gezet! 

 


1. Maak je eigen bioprints met bloemen 

Tijdens deze quarantaineperiode biedt CODA je graag een online workshop in het kader van de tentoonstelling The Future is Female in CODA Museum. In deze workshop ga je dieper in op de manieren hoe je van natuurlijke materialen afdrukken kunt maken op stof en papier. Aan de hand van onderstaande stappen kun je aan de slag. Meer informatie >> 


2. Voor de allerkleinsten: Op safari met Animalia

Een leuke tip van CODA. Nu de voorstelling Animalia van Roos Holleman niet bezocht kan worden, heeft CODA het safariboekje en de special edition online beschikbaar gesteld. De voorstelling geeft de schoonheid van de dierenwereld weer. In het safariboekje komen kinderen meer te weten over de bijzondere dierenwereld door middel van leuke opdrachten, tekeningen en interessante weetjes. En met de special edition - die speciaal is ontworpen wegens de omstandigheden - kunnen kids vanuit huis knutselen, kleuren en op safari gaan! Meer informatie >>

 


3 . Blijf thuis speurtocht (kids 6 t/m 10 jaar) 

Da's handig! Een speurtocht waar je kinderen even zoet mee zijn en waar ze ook nog iets van opsteken. En bijkomend voordeel ze leren alles over energiebesparing en maken bovendien kans op een leuke prijs. Meer informatie >> 

 


4. Tip van Vue Cinema!

Slaat de verveling thuis toe? Download dan hier het Vue-bordspel! Omdat je nu even niet bij de bioscoop terecht kunt voor wat entertainment, brengt Vue gewoon wat entertainment naar jou toe. Het Vue-bordspel is een combinatie van de bekende spellen 30 seconds, Trivia en Hints. Een leuk spel om met het hele gezin te doen!


5. Tip: EscapeRoom@Home

Hoe leuk is dat! Een escaperoom voor het hele gezin die je gewoon thuis, vanaf je tablet kan spelen. Per leeftijdscategorie is er een escaperoom beschikbaar. Los samen de raadsels op en voer de leuke foto- en video-opdrachten uit. Per opdracht krijg je een aanwijzing die je een stapje dichter bij de uitgang brengt.. Lukt het jou om binnen 1 uur tijd te ontsnappen? Meer informatie >>


6. De films van GIGANT... maar dan thuis

Kijk via de online bioscoopzaal van GIGANT op picl.nl de nieuwste films en documentaires. Zo kan je o.a. kiezen uit het zinderend spannende Chinese misdaaddrama 'The Wild Goose Lake', het betoverende 'Lillian', ontdek je onze meester in de kunst in 'Mijn Rembrandt' of kijk je zesvoudig Oscarwinnaar 'Parasite'. En met het kijken van een film via picl.nl steun je GIGANT en de filmmakers ook nog een beetje. Lekker kijken dus! 


7. Ontdek de online bieb van CODA 

De CODA Bibliotheek is helaas gesloten, maar dat betekent niet dat je geen nieuwe boeken kunt lezen of luisteren. Met je bibliotheekabonnement heb je namelijk toegang tot tal van e-books, luisterboeken en schoolboeken.

1. Voor wie alle boeken al van voor naar achteren gelezen heeft: als lid van CODA Bibliotheek kun je digitaal lezen in een van de ruim 28.000 e-books die online beschikbaar zijn op www.bibliotheek.nl; je logt eenvoudig in met je lenerspasnummer. 

2. Ben je jonger dan 18 jaar en heb je alle boeken die je thuis hebt al uit? Kijk dan eens op jeugdbibliotheek.  Je vindt hier massa’s leuke, spannende, ontroerende, mooie en leerzame kinder- en jeugdboeken die je als e-book of luisterboek kunt lenen. 

3. De leukste voorleesverhaaltjes vind je op voorleeshoek.nl. Omdat de scholen dicht zijn, kun je via de link www.voorleeshoek.nl/scholendicht voor drie weken een gratis abonnement afsluiten.

4. Speciaal voor beginnende lezers en voor kinderen met dyslexie is er Yoleo.  Hier kun je karaokelezen: terwijl je naar het verhaal luistert, kun je meelezen met ondertiteling.

Voor meer informatie en andere tips bezoek CODA online >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!