Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Sociale intiatieven in Apeldoorn

Apeldoorn, wat ben je mooi. In tijden van crisis zien we prachtige initiatieven ontstaan. Wil jij je steentje bijdragen? In Apeldoorn zijn er diverse sites en facebookpagina's waar je wat voor een ander kan betekenen. 

Facebookgroep Coronahulp Apeldoorn

Vraag en aanbod omtrent de coronacrisis in Apeldoorn en omstreken.

Apeldoornhelpt.nl

Deze prachtige nieuwe website is ontstaan door de vele mooie plannen die in Apeldoorn geboren werden omtrent de coronacrisis. 

Facebookgroep lezers helpen lezers van de Stentor

Voor iedereen toegankelijk!

Apeldoorn Pakt aan

Voor het vragen en bieden van hulp in tijden van crisis (corona) heeft 'Apeldoorn Pakt Aan' een speciale pagina gemaakt: Kleine klus. Hiermee brengen zij hulpvragen en -aanbod bij elkaar.

Even Apeldoorners bellen!

Help je stadsgenoot door in deze tijd naar elkaar om te zien! Juist naar mensen die in deze tijd nog minder bezoek/aandacht krijgen. Maak een oudere/kwetsbaar persoon blij door hem/haar te bellen en gezellig te kletsen. Niet zo'n beller? Schrijven kan natuurlijk ook! Stuur een mooie kaart of schrijf een brief met een mooi verhaal.


Word boodschappenhulp in Apeldoorn-West

In deze moeilijke tijd moeten wij er met elkaar voor zorgen dat iedereen het redt! Ook de ouderen en mensen in vitale beroepen moeten boodschappen doen, maar redden het in deze tijd niet altijd om zelf boodschappen te doen. Om onze ouderen en mensen in vitale beroepen van boodschappen te voorzien, is hulp nodig

Bij Albert Heijn Sprengenpark zoeken ze vrijwilligers die boodschappenhulp in Apeldoorn-West willen worden. 

Hoe het werkt

  1. Het boodschappenlijstje wordt via de website ingevuld
  2. Wij koppelen een boodschappenlijst dan aan een vrijwilliger door een oproep in de Facebook groep te plaatsen

Zit jij nu thuis en wil jij deze mensen graag helpen? Meld je hier aan en help deze mensen de moeilijke periode door! 


Thuisactiviteit voor alle mensen met een verstandelijke beperking in Apeldoorn en omstreken

De Klup Apeldoorn gaat samen met Royal Talens thuiszittende mensen met een beperking stimuleren met de online wedstrijd ‘Thuis zitten is een kunst’, nu ze zelf alle activiteiten voor haar deelnemers heeft moeten staken.


Ik wil helpen in de zorg, is dat mogelijk?

Deze vraag komt veel binnen bij Atlant in Apeldoorn. Het is hartverwarmend dat zoveel mensen hulp aanbieden in deze tijd en dat wordt zeer op prijs gesteld. 

Heb je een zorgachtergrond? Dan kunnen ze bij Atlant jouw (tijdelijke) hulp goed gebruiken. Stuur een mail naar ikwilhelpen@atlant.nl met de volgende gegevens: jouw contactgegevens, in het kort jouw ervaring/opleidingsachtergrond en eventueel een voorstel waarmee je hen zou willen helpen.

Heb je geen zorgachtergrond, maar wel een leuk initiatief bedacht om de bewoners een hart onder de riem te steken? Stuur dan jouw idee naar ikwilhelpen@atlant.nl. Atlant neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!


Senioren Platform Apeldoorn en Netwerk SKILL-ABILITY 

Zij zetten zich samen in rondom coronahulp
Het is gemakkelijk gezegd: In huis blijven de komende weken.
Maar hoe kom je thuis de tijd door? Senioren zijn erg op zichzelf aangewezen in deze tijd. Huisbezoek mag of kan niet of nauwelijks.
Hoe houd je contact en beleef je wat variatie?


Beweeg jij mee? 4x4 Challenge

Op zaterdag 4 april komt Nederland in beweging voor 4 verschillende goede doelen die nu alle hulp enorm goed kunnen gebruiken. De Nederlandse sportwereld heeft zich verenigd en maakt een gezamenlijke vuist tegen het coronavirus. Middels de ‘4x4 Challenge’ en de bijbehorende app wordt Nederland uitgedaagd om op 4 april 4 kilometer of 4 minuten te bewegen en minimaal 4 euro te doneren 4 de zorg, 4 de ouderen, 4 de minder bedeelden en 4 de kinderen. 


Nieuws over Apeldoorn en het coronavirus kan je vinden op de volgende lokale websites:


Landelijke sites en facebookpagina's waar je wat voor elkaar kan betekenen:

Mensen die mensen willen helpen >>Een online prikbord om met elkaar in contact te komen en elkaar te helpen.

Coronahulp gevraagd >> vind vrijwilligerswerk dat bij jou past.

We staan er niet alleen voor >> Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Praktische hulp nodig? Een luisterend oor? Je bent #Nietalleen.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!