Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Soorten evenementen in Apeldoorn

Apeldoorn heeft een compleet en breed programma voor verschillende publieksgroepen. Het aantal grote, middelgrote en kleine evenementen zit rond de 550 per jaar! In het vastgestelde evenementenbeleid zijn vier typen evenementen onderscheiden.
 

1. Citymarketing evenementen

Citymarketingevenementen zijn evenementen die volledig aansluiten bij de citymarketingstrategie van de gemeente Apeldoorn en daar ook zichtbaar invulling aan geven. Deze evenementen leveren een essentiële bijdrage aan de strategische doelstellingen van de gemeente Apeldoorn, waaronder de profilering van Apeldoorn als:
  • Gezinsstad  (kindvriendelijk, goed wonen) 
  • Hoofdstad op de Veluwe (groen en stedelijk aanbod) 
  • Ondernemend in kennis en innovatie  
We noemen citymarketingevenementen ook wel on-brandevenementen.
 

2. Publieksevenementen

Publieksevenementen vallen niet primair onder citymarketing maar zijn wel zeer aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers. Deze evenementen leveren een belangrijke bijdrage in een evenwichtig evenementenjaarprogramma in soort, tijd, doelgroep, locatie en/of thema.
 

3. Springplankevenementen

Dit zijn nieuwe, kleinschalige en veelal creatieve evenementen die aansluiten op de strategische doelstellingen van het gemeentelijk evenementenbeleid.
 

4. Topsportevenementen

(Inter)nationale sportevenementen die aansluiten bij de kernsporten van de provincie Gelderland (atletiek en wandelen, hippische sporten, wielrennen en tennis).
 

Meer informatie

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!