Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

StadsOase 

Elke zondag van 9 juli t/m 20 augustus 2023 | Van Reekumplein

Op de zondagen van 9 juli t/m 20 augustus kunnen we weer ultiem buitenspelen op het Van Reekumplein en in de steeg naast GIGANT. Dit jaar geniet je wekelijks van verfrissende drankjes, lekker eten, kinderprogramma, silent disco’s én natuurlijk livemuziek. Héél veel livemuziek! Het programma wordt de komende tijd verder aangevuld, dus hou de websiteInstagram– en Facebookpagina van StadsOase goed in de gaten. Op naar de zomer! Openingstijden StadsOase: 14:00 – 22:00 uur.


Programma zondag 9 juli

MARTH, 15.00 - 15.45 uur

Het geluid van MARTH klinkt als een bombardement van verschillende stijlen die het best gevangen kan worden in de term Melodische-Electro-Beats. De muziek is catchy, fris en dansbaar en wordt live gebracht in een zeer excentrieke opstelling: 2 muzikanten, 6 instrumenten, aangevuld met loops en samples.

Ciao Lucifer, 17.30 - 18.30 uur

Indiepop-duo Ciao Lucifer bestaat uit middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits. Ciao Lucifer maakt op het eerste gezicht vrolijke en energieke nummers. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. “We voelen ons niet te cool om een ‘feelgood band’ te zijn, maar eigenlijk zingen we over hele persoonlijke dingen. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen laten dansen, dan is het wat ons betreft: mission accomplished.”


Programma zondag 16 juli

Chef Defect, 15.00 - 15.45 uur

Chef Defect maakt van elke gelegenheid een feestje. Deze achtkoppige band verzorgt funky muziek met positieve vibes en een gestoorde liveshow, voor iedereen die helemaal uit z’n plaat wil gaan! De bandleden komen niet alleen uit de funk, maar ook uit de hiphop, bigband, metal, duistere triphop en fusion muziek. De verschillende muzikale achtergronden zijn op speelse wijze versmolten tot een funky brij van groovy ritmes, oprechte teksten, soulvolle vocalen en energieke melodieën.

KUENTA, 17.30 - 18.30 uur

Er zijn maar weinig bands die zoveel energie weten over te brengen als KUENTA. Met hun rauwe base orientated afro carribean dance music, krijgen ze iedereen op de dansvloer in beweging. Ze combineren de invloeden van hiphop en dancemuziek met de Caribische Tambú-muziek tot een unieke, dansbare mix vol hypnotiserende beats. Het Amsterdamse vijftal heeft zich al ruim bewezen als dé festivalact van de afgelopen jaren; zo stonden ze op festivals als Glastonbury, SXSW en Eurosonic Noorderslag. 


Programma zondag 23 juli

SHAMZON, 15.00 - 15.45 uur 

SHAMZON maakt muziek vanuit de Arabische traditie, sprankelend, hypnotiserende muziek met zeer dansbare westerse tinten.Met de eigen producties van producer/ toetsenist Abdul Alrahim Alsaleh én covers van o.a. Rizan Said, Altin Gun en Omar Souleyman maakt SHAMZON van alle shows een bijzonder feest.

 

Them Dirty Dimes, 17.30 - 18.30 uur 

Deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog en mengen dat met moderne invloeden. Them Dirty Dimes is swingend, nostalgisch en altijd verrassend. De gevarieerde set schiet van New Orleans swing naar late night jazz en van gypsy naar blues, maar door de pakkende stem en de details altijd direct herkenbaar als Them Dirty Dimes.


Programma zondag 30 juli

Melle Jutte, 15.00 - 15.45 uur

Indie R&B artiest Melle Jutte is een songwriter, producer en DJ uit Amsterdam. Zijn eclectische analoge geluid en soulvolle opzwepende harmonieën zijn sterk beïnvloed door hiphop en r&b, rechtstreeks uit het begin van de jaren 2000. n de afgelopen 2 jaar heeft Melle verschillende singles uitgebracht waaronder de meer recente releases Tell Me, Sides en Higher. In 2021 begon Melle Jutte zich ook te richten op het ontwikkelen van zijn liveshow. Met zijn band toerde hij door heel Nederland met Popronde en werd hij geselecteerd als 3voor12 Popronde Talent.

Banda Matatu, 17.30 - 18.30 uur

Matatu is een veelgebruikt woord om te verwijzen naar het openbaar vervoer in Oost-Afrika. “Je mist er een, je zult de volgende vangen”…Dat is Banda Matatu. De band speelt Afro-Caribische grooves die onder andere afrobeat, chakacha en afrojazz samensmelten. Twee trombones, trompet, mondharmonica, elektrische gitaar, basgitaar en drums vormen de belangrijkste opstelling van de band. Banda Matatu bestaat uit leden uit verschillende delen van de wereld. 


Programma zondag 6 augustus

Cosmic Crooner 15.00 - 15.45 uur 

Cosmic Crooner is Europa’s nieuwste lounge-zanger en songwriter. Door zijn zelfbenoemde ‘Doowop Space Pop’ galmt muziek uit de jaren 60 en 70, maar vooral: iets gloednieuws! De meta teksten maken Cosmic Crooner een toeschouwer van het leven en de door soundtrack beïnvloede muziek neemt je mee naar een andere wereld.  Eerder betoverde hij het Apeldoornse publiek al tijdens Afterslag en nu is hij terug op de StadsOase!

Lo Poloko, 17.30 - 18.30 uur 

Lo Poloko is een Rotterdams eclectisch collectief van muzikanten met roots in Mexico, Chili, Spanje, Portugal en Italië. Met Latijns-Amerikaanse muziek als kernconcept, is de band constant op zoek naar nieuwe geluiden, waarin talloze verschillende stijlen worden versnipperd in de Lo Poloko-machine. Rock, Ska, Cumbia, Balkan, Dub… elk genre wordt omarmd om een nieuw geluid te creëren dat ze zelf Big Latin Bang noemen.


Programma zondag 13 augustus

George & the Rams, 15.00 - 15.45 uur 

George & the Rams is een feel-good blue-eyed-soulband uit Nederland. Rij mee met de 70’s soul van Al Green naar de yacht rock van Steely Dan. Op de achterbank zitten Big Star en Tom Petty, dus het wordt een goeie reis. Laat George & the Rams je meenemen op een “trip down memory lane”, om toch verrast te worden als je een afslag neemt. Op StadsOase zullen we hun eerste EP presenteren!

 

Entoto Band, 17.30 - 18.30 uur

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de jaren ’60. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke show waarbij het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa! In januari van dit jaar verscheen het titelloze debuurtalbum. Eerder speelde Entoto Band met veel succes in GIGANT muziekcafé en op veler verzoek komt de band nu terug naar Apeldoorn!


Programma zondag 20 augustus

Scenic Route to Alaska (CA), 15.00 - 15.45 uur 

Het Canadese gevestigde trio verweeft moeiteloos aanstekelijke vocalen en gedenkwaardige melodieën door middel van rijke arrangementen. Direct boeiend maar smekend om keer op keer gehoord te worden. In het afgelopen decennium heeft Scenic Route To Alaska 6 albums uitgebracht, stond de band op nummer één in Canada en toerde uitgebreid door Canada, Europa, de VS en Australië. Met hun 7e plaat die in 2023 uitkomt, komen de Canadezen naar Apeldoorn!

Acoustick, 17.30 - 18.30 uur

Acoustick is de nieuwe livesensatie van didgeridoo grandmaster MT-Yidaki en multi-instumentalist Pascal Schouten. Samen laten zij zien hoe divers de didgeridoo is, van trage meditatieve oerritmes tot opzwepende psy-trance. Acoustick is een prachtige symbiose tussen de aardse grondtonen van de didgeridoo, drums en opzwepende elektronica. Vanuit pure improvisatie creëert Acoustick ‘high-impact’ muziek waar de creativiteit vanaf spat. Gedreven door de vrijheid van de geest en menselijke energie overspoelt de act je met originele grooves en stevige dansbare beats.

 


Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!