Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Stadspark Berg en Bos

Stadspark Park Berg & Bos, eigendom van de gemeente Apeldoorn, is in 1934 aangelegd. Het was een werkverschaffingsproject in de crisisjaren 30. Op de plek van het park lag tot in de 19e eeuw een waterleiding om de fonteinen en waterwerken van Paleis Het Loo van water te voorzien. Tegenwoordig is het deels een aangelegd cultuurpark en deels een gevarieerd bos/natuurlandschap met mooie wandelroutes. Voor kinderen is het een heerlijk dagje uit, ze kunnen in het park lekker te rennen en spelen, het kidspad wandelen, wilde zwijnen en herten spotten, klimmen in het klimbos (betaalde entree) en op de uitkijktoren of apen spotten (betaalde entree)!*


Praktische informatie

  • Toegang is gratis
  • Het park heeft 3 ingangen: J.C. Wilslaan, Laan van Spitsbergen naast ingang AGOVV en bushalte Asselsestraat.
  • Alleen toegankelijk voor voetgangers, bij de ingang aan de J.C. Wilslaan is een onbewaakte fietsenstalling
  • Geopend: in de zomer van 7.00 tot 21.00 uur en in de winter van 8.00 tot 18.00 uur.
  • Op het voorplein van Stadspark Berg & Bos is voor de hoge nood een betaalde toiletvoorziening aanwezig. Op de Speelweide zijn tijdens het zomerseizoen toiletunits geplaatst.
  • Parkeren kost € 2,70 per uur met een maximum van € 8,10 per dag

Speelweide

Een ideale plek om de kinderen te laten klimmen en klauteren, ook kunnen ze er lekker met water splenen. Op de ruime speelweide staan schommels, er is een zandbak, een klimpyramide en een waterpomp en je mag alles gratis gebruiken. Tussen de speeltoestellen staan voldoende picknickbanken om er te picknicken


Uitkijktoren

Links aan het einde van de Jubileumlaan staat een uitkijktoren van 26 meter hoog op een heuvel van 9 meter. Vanaf de bovenste omloop van deze toren heb je uitzicht over Berg & Bos en verre omgeving. Op heldere dagen kun je Deventer en Zwolle (circa 40 km) zien liggen. De toren heeft 128 treden waardoor je boven de hoogste boomtoppen uitkomt. Een prachtig uitzicht!


Natuurpad

Het Natuurpad is een wandeling voor de kinderen uitgezet door het IVN. De wandeling start aan het eind van de jubileumlaan in Stadspark Berg en Bos. Langs de route staan borden met informatie en leuke activiteiten. De route is ook aangegeven met paaltjes met blauwe kop maar je kunt de route ook lopen via de IVN routes app, de route is 4,6 km. Meer informatie >>


Wild spotten

In park kun je ook wild te zien, je kunt wilde zwijnen en herten van dichtbij bekijken. Als je via de speelweide langs de waterspeelplek naar het Klimbos loopt kom je op een pad en aan het eind van dit pad kun je het wild spotten. Er is een uitkijkpost om de herten te zien grazen, en aan de overkant lopen de wilde zwijnen. Die zijn er bijna altijd, heel spannend! 


Bosvijver

Dichtbij de ingang van het park ligt een grote vijver met een prachtige fontein. Tevens vind je hier Restaurant De Boschvijver, een heerlijke locatie om binnen of buiten te gwnieten van de rust van het park. Op het terras heb je prachtig uitzicht over de vijver.


Wandelroutes

In het park zijn wandelroutes variërend van 2,5 tot 8,5 km uitgezet. Je kunt de routes lopen door de gekleurde paaltjes te volgen en ze staan aangeven op de borden bij de verschillende ingangen.


Klimbos

Klimbos Veluwe, het klimbos der klimbossen is toegankelijk voor iedereen. Je vindt hier maar liefst negen verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen. Klimbos Veluwe is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!


Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen en ruim natuurpark en ligt in het Stadspark berg en Bos.Tussen al dit groen ontdek je zo’n 300 apen. Dit jaar bestaan ze 50 jaar en dit vieren ze graag samen met jou! Zo is er een 50 jaar expositie in het park te zien, hebben ze een geheel vernieuwde speeltuin en de afgelopen maanden zijn er veel baby’s geboren. Meer informatie >>


 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!