Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Stadswandeling

April t/m oktober, centrum Apeldoorn

Het Apeldoorns Gidsen Collectief start deze zomer weer met wandelingen onder leiding van een ervaren gids. Vanaf  woensdag 15 juli gaat het collectief weer op pad en kom je van alles te weten over een specifieke buurt/wijk in Apeldoorn.  Ze mijden wel de drukte, daarom wandelen ze alleen in de wijken. De organisatie volgt niet meer de kalender, maar je mag zelf kiezen waar en wanneer.

Dit zijn de voorwaarden

  • Je kiest zelf een wandeling en een tijdstip
  • Per 6 personen wordt 1 gids ingezet
  • Je reserveert minimaal 3 dagen van tevoren
  • De kosten (30 euro per gids) maak je over aan het AGC
  • Je houdt je aan de regels van het RIVM, waaronder de 1,5 meter afstand

Zo kan je je eigen stad beter leren kennen. Bezoek eens een wijk waar je anders nooit komt, of waar je meer van wilt weten. Wat zou je zeggen van een wandeling door de Parkenbuurt, een beschermd stadgezicht, evenals de Metaalbuurt, dat tevens één van de best bewaarde tuindorpen van ons land is. Of je kiest voor wellicht de bekendste laan van Nederland, de Loolaan. Een allee met allure. Ook de Indische Buurt is een wijk om te ontdekken, met bijzondere architectuur en zelfs grafheuvels. Kerschoten, gebouwd volgens een Scandinavisch model, is een mooi voorbeeld van een wederopbouw-wijk.

Het Zwitsalterrein met zijn bijzondere geschiedenis en zijn huidige gebruikers, heeft een eigen verhaal. Een wandeling langs de Grift en het Kanaal is een leerzame belevenis. Water in de stad is de titel van deze rondleiding.

Of wilde je eigenlijk al eens Hoog Soeren , één van de 50 mooiste dorpen van Nederland, verkennen? Het kan allemaal, op uw eigen tijdstip en met uw eigen gids(en). Elke wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt dus kiezen uit: De Parkenbuurt, De Metaalbuurt, De Loolaan, De Indische Buurt, Het Zwitsalterrein, Hoog Soeren en Water in de stad.

Op de website en in de folder staat meer informatie over deze wandelingen. Je kunt nu al een wandeling aanvragen op 06-39380517 of op info@apeldoornsgidsencollectief.nl . De coördinator neemt dan contact met je op. Helaas kunnen voorlopig de overige wandelingen niet worden uitgevoerd. Ook de kalender in de folder en de aldaar genoemde prijzen en tijdstippen zijn hierbij komen te vervallen.

 

Meer uittips

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!