Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Een nostalgisch ritje in de stoomtrein over de Veluwe

Reis terug in de tijd en beleef het indrukwekkende geluid van de stoomfluit en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond. Een bijzondere ervaring!


Beleef het Museumstation en maak een dagrit

Bij station Beekbergen ligt het hart van het levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en onlangs is het stationsgebouw geopend met een restauratie en een souvenirshop. Aansluitend kun je een mooie rit maken met de stoomtrein. Dienstregeling>>


Zondagse lunch of Pannenkoekenlunch

Van april tot en met oktober rijdt de stoomtrein iedere zondag. Op deze dagen is er de mogelijkheid om te reserveren voor een bijzondere Zondagse lunch of  Pannenkoekenlunch. De Pannenkoekenlunch wordt iedere laatste zondag van de maand geserveerd, de overige zondagen kun je reserveren voor de Zondagse lunch. Speciaal voor deze lunches wordt een historisch restauratierijtuig gekoppeld aan de trein die de groene dienstregeling rijdt. De vertrektijd is om 10.45 uur vanaf het Museumstation Beekbergen. Reserveren is via de kaartjeswinkel is verplicht.

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!