Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Dit is het zomerprogramma 2021 van de VSM stoomtrein

Het is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM gelukt om ook deze zomer haar reizigers op een veilige én verantwoorde manier een heerlijk dagje uit te bieden! Op zondag 20 juni klinkt de stoomfluit dit jaar voor het eerst weer over de Veluwe.  In de periode van 20 juni tot en met 29 augustus 2021 rijdt de stoomtrein regelmatig door het afwisselende Veluwse landschap tussen Beekbergen en Dieren. Meereizen kan vanuit het museumstation Beekbergen om 10:00u en 13:30 uur. 


Het sein staat eindelijk op groen!

Door de juiste maatregelen te treffen, mag de VSM haar gasten weer ontvangen in de stoomtrein en in het stoomdepot in Beekbergen. Voor een rit met de trein is reserveren verplicht op de website >> .In de trein en in het stoomdepot zijn de nodige voorbereidingen getroffen,  zoals een 1 ½ meter maatregel, gescheiden looproutes, maximale aantallen bezoekers, enzovoort. Om toch een leuk uitje aan te kunnen bieden, heeft de VSM dit bijzondere jaar de prijzen gereduceerd. De kosten voor de rit vanuit Beekbergen naar Dieren en weer terug zijn € 15,00 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. In Beekbergen is voldoende gratis parkeergelegenheid. 


Rijdagen 2021


De stoomtrein rijdt op de groen gekleurde dagen, vertrek station Beekbergen om 10.00 uur of 13.30 uur, meer informatie >>


Stap in de Veluwse stoomtrein

De nostalgische treinreis naar Dieren en terug kan alleen in Beekbergen begonnen worden voor reizigers met een vooraf-reservering. Als om 10:00 uur of 13:30 uur het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging richting Dieren. Op de stations en halte onderweg kan niet in- of uitgestapt worden. Nadat in Dieren de locomotief aan de andere kant van de trein is aangekoppeld, wordt de terugreis aanvaard over de meer dan 130 jaar oude spoorlijn. Met een rustig gangetje en met regelmatig fluiten bij overwegen bereiken de reizigers het beginpunt Beekbergen. Daar wacht je als reiziger nog een verrassing tijdens de depotstop.


Beleef de avondzon op de Veluwe in de Summer-Night Express!

Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van het prachtige uitzicht tijdens uw avondrit over de Koningslijn. Je komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen is het mogelijk om vooraf een borrelpakket bij te boeken voor een nog smaakvollere reis! De vertrektijd is om 19:25 uur vanaf het Museumstation Beekbergen (je bent hier om 21:00 uur weer terug), op overige stations is geen mogelijkheid tot in- en/of uitstappen. Voorafgaand van de treinreis kun je tussen 18:30 en 19:15 een 45 minuten durend bezoek brengen aan het Museumstation Beekbergen. De Summer-Night Express valt onder de tarieven van reguliere retourkaarten.

Data

  • Woensdag 21 juli
  • Woensdag 28 juli
  • Woensdag 4 augustus
  • Woensdag 11 augustus

Meer informatie >>


Nog meer te beleven

Het station Beekbergen vormt het kloppend hart van dit levende museum. Hier bevindt zich het historische stoomdepot met een imposante collectie stoom- en diesellocomotieven, een kolenkraan, waterkolommen, een draaischijf,  klassieke seinpalen, overwegbomen en nog veel meer. De machtige stoomlocomotief wordt losgekoppeld van de trein en rijdt het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen. Vanaf het terras van de stationsrestauratie hebben de bezoekers een goed overzicht op de activiteiten in het stoomdepot.


 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!