Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Duo Super Hollands verblijdt bewoners Apeldoornse verpleeghuizen

Bewoners van verpleeghuizen zijn een makkelijke prooi voor het coronavirus. In deze tijd zijn ze daarom gebonden aan hun woonplek en mogen ze geen fysiek contact hebben met vrienden en familie. Om de pijn van het gemis van bezoek te verzachten en tóch een beetje te zorgen voor vertier, bedachten Hans en Robbie van het duo Super Hollands iets leuks. Een optreden buiten voor de deur waarbij ze het Nederlandstalige levenslied zingen!

Super leuk

Het duo, bestaande uit Hans Carras en Robbie Kee, zingt al vanaf 2014 samen. Beiden zijn ook als soloartiest actief. De optredens worden enorm gewaardeerd door de bewoners en het personeel van de verpleeghuizen. "De reacties zijn overweldigend. Je ziet mensen echt genieten en soms zelf huilen van geluk . Het betekent zo veel voor ons om met een klein beetje tijd en zang deze mensen gelukkig te zien. Je zult maar 24 uur aan huis gekluisterd zijn, niet wetend wanneer je weer uitstapjes kunt maken.", vertelt Hans over het initiatief.

Beide heren werken hiernaast ook full time. "Wij hebben het geluk dat wij allebei een betaalde baan hebben. We werken 36 uur per week en verzorgen deze optredens ernaast. We krijgen hier beiden extra energie van.", aldus Hans.


Verpleeghuistour

"We hebben tot nu toe ongeveer 40 optredens gegeven en we doen dit geheel belangeloos", vertelt Hans. Zo waren ze al te gast bij zorglocaties als De Heemhof, Talma Borgh, Het Kristal en De Loohof. En ze zijn nog lang niet klaar! Voor aanstaande zaterdag (25 april) staan er vanaf 13.00 uur maar liefst 6 optredens bij verschillende leefunits van 's Heeren Loo, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Op Koningsdag is het duo te vinden in Deventer bij een leefgroep voor mensen met autisme. Daarnaast zitten er nog meer optredens in de pen, maar die moeten nog worden ingepland.


Een optreden boeken

Ken je iemand in een zorginstelling die je graag een leuke tijd wil bezorgen? Je kan Super Hollands boeken door een mailtje sturen op hmentertainment2018@gmail.com. Ook na deze corona-tijd zijn ze te boeken.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!