Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Officiële teampresentatie WK Volleybal op het Marktplein

Donderdag 22 september 2022 | Plein van de Stad (Marktplein)

 

Op donderdag 22 september wordt het WK Volleybal Vrouwen officieel afgetrapt op het Marktplein in de Apeldoornse binnenstad. De teams van alle deelnemende landen worden op spectaculaire wijze aan het publiek gepresenteerd tijdens een muziekspektakel met optredens met optredens van bekende artiesten. Iedereen is van harte welkom bij dit evenement waarbij Apeldoorn zichtbaar is voor de hele wereld!


Spectaculair openingsfeest

Bij de grootse opening worden alle 24 deelnemende landen tijdens een show met acts en muziek op het Marktplein aan het publiek voorgesteld. Met optredens van onder andere zangeres Berget Lewis en het dj-trio Kris Kross Amsterdam wordt het een spetterend openingsfeest aan de vooravond van het WK Volleybal, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis!


Berget Lewis

Zangeres Berget Lewis werd uitgeroepen tot ‘beste zangeres van Nederland’ maar ze is veel meer dan dat: Berget Lewis is een muzikaal fenomeen! Aan haar spectaculaire optredens, waarbij ze een veelzijdigheid laat zien die niet veel artiesten in zich hebben, heeft ze ook nog een nieuw programma toegevoegd, een ode aan haar grote idool Tina Turner. Na jaren van muzikale en persoonlijke ontwikkeling, van werken met inspirerende muzikanten en van genieten van almaar toenemend succes, doet Berget nog steeds wat ze het liefste wil… zingen! 


Kriss Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam is al sinds 2011 dé toonaangevende Nederlandse act op internationaal gebied. Wat begon met twee broers, geboren onder de rook van Amsterdam, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een krachtig en energiek trio met shows over de hele wereld. Ze hebben hun talent al op verschillende podia geuit waaronder die van Mysteryland, Tomorrowland, Parookaville en Ultra MusicFestival.

Hoewel 2021 een jaar was met weinig shows door de pandemie heeft dit trio allesbehalve stilgezeten. Met hun typerende sound blijven de heren hit na hit scoren. Naast het maken van hitsingles geeft het trio shows over de hele wereld. Ze nemen hun energie overal mee naartoe en verliezen nooit hun Amsterdamse mentaliteit: waar Kris Kross Amsterdam is, is het feest. Elke show die ze geven is een unieke ervaring op zich. Het is duidelijk dat Kris Kross Amsterdam buitengewoon getalenteerd is en zowel op lokaal, nationaal én internationaal niveau de kroon spant.


Feestelijk weekend in Apeldoorn

En daar blijft het niet bij, want de Apeldoornse binnenstad pakt ook de dagen erna uit met een royaal programma. Aansluitend aan de teampresentatie op het Marktplein staat de binnenstad de dagen erna in het teken van De Nacht van Apeldoorn weekender, waarbij je volop wordt getrakeerd op livemuziek op diverse plekken in het centrum, wielerparcours met diverse wieleractiviteiten waarbij verbinding wordt gezocht met het geliefde groene buitengebied van Apeldoorn. 


Over het WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september t/m 15 oktober 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam een van de geselecteerde speelsteden. Het WK is een immens groot sportevenement: het duurt drie weken en er nemen 24 landen, van vijf verschillende continenten deel. In totaal worden ruim honderd wedstijden gespeeld en er worden ruim 200.000 bezoekers verwacht! De kwart, halve finale en finale zullen plaatsvinden in Omnisport Apeldoorn en daar zijn we trots op! Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!