Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

The Garden of Earthly Worries

Nieuw bij Paleis Het Loo

 

Sculpturen wereldberoemde architect Libeskind in tuinen van Paleis Het Loo

De tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn wordt verrijkt met sculpturen van de wereldberoemde Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Vanaf dinsdag 2 april tot medio 2021 staan er vier imposante kunstwerken die Libeskind speciaal voor Het Loo heeft ontworpen.

De sculpturen symboliseren de elementen ozon, distikstofmonoxide (lachgas), methaan en koolstofdioxide. De kunstenaar noemt deze gassen bijproducten van menselijk handelen, die schade toebrengen aan de natuur.

Met de sculpturen wil Libeskind een contrast creëren met de 17e-eeuwse paleistuin die als een menselijke weerspiegeling van de perfecte natuur, het paradijs symboliseert. Het is voor het eerst dat er hedendaagse kunst wordt getoond in de tuin van Paleis Het Loo. De beelden zijn de komende jaren in de tuin te bezichtigen.


 

 


DANIEL LIBESKIND

Studio Libeskind in New York geniet internationale faam vanwege ontwerpen voor musea en andere culturele en openbare gebouwen wereldwijd, zoals het Joods Museum in Berlijn en het masterplan voor de herbouw van het World Trade Center in New York. Daniel Libeskind is tevens ontwerper van het nog te realiseren Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De kunstenaar ontving vele prijzen voor zijn werk.

Meer informatie en ticketverkoop >> 

 

Meer uittips

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy