Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Dit gebeurt er ondertussen allemaal bij Paleis Het Loo

Door alle corona-maatregelen is ook Paleis Het Loo gesloten, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Het werk in de paleistuinen gaat gewoon door. Om iedereen toch mee te laten genieten van alles wat er nu op en rondom Paleis Het Loo gebeurt, geeft Het Loo een kijkje achter de paleispoorten. 


#OndertussenopHetLoo

Onder de noemer #OndertussenopHetLoo zie je in korte vlogs de paleistuinen en het stallencomplex. De paleistuinen staan vol lentebloeiers en de grassen zijn keurig gemaaid. Tijd om met de tuindienst op pad te gaan voor de mooiste verhalen over eeuwenoude bloemen, tuin-weetjes en handige tips. De leukste tuintips worden natuurlijk ook gedeeld! Ook het werk van de conservatoren gaat gewoon door; restauraties, lezingen -al is het in een ander format- en natuurlijk ook ontdekkingen van paleisgeheimen komen aan het licht. Met Paul Rem is Paleis Het Loo de serie #OndertussenopHetLoo gestart. 


 Vernieuwing en verbouwing

De Vernieuwing & Verbouwing van het paleis gaat ook door. De start is gemaakt met de realisatie van het dak van de ondergrondse verbouwing; breedplaatvloeren zijn op de stalen liggers geplaatst en vervolgens wordt daar een vlechtwerk (de wapening) op aangebracht. Net als bij Paleis Het Loo, is er binnen BAM een coördinatieteam rond het coronavirus gevormd dat zich toelegt op het nemen van preventieve maatregelen en het stroomlijnen van de informatievoorziening hierover. Deze teams houden de situatie wereldwijd voortdurend in de gaten. Volg #HetLooVernieuwt voor de vernieuwing en verbouwing.


Slot Het Oude Loo geopend

Dit 15e-eeuwse jachtslot met een gracht wordt nog steeds door de Koninklijke Familie gebruikt. Het park rondom Het Oude Loo staat bekend om de vele prachtige bloemen. De rododendrons en azalea’s staan in april en mei volop in bloei! Je vindt er ook de beeldenvijver, kegelbaan en een doolhof. Dit stuk van het Paleispark is dit jaar open van 1 april tot en met 31 mei. Het Paleispark is dagelijks geopend van 08.00 – 19.00 uur.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!