Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

URBAN APD 

Nieuw: Urban festival op koopzondag 1 oktober in hartje centrum

Op zondag 1 oktober staat een unieke beleving gepland op het Marktplein in Apeldoorn, Urban APD.

Apeldoornse ‘street’ sport en arts scenes nemen je mee in de urban wereld waarbij je geniet van talent én zelf mee kan doen.

 

Urban sports en arts

Apeldoorn kent vele scenes binnen de urban sports en arts, in een unieke samenwerking zijn ze allemaal vertegenwoordigd tijdens de eerste editie van Urban APD op het Marktplein in Apeldoorn, op 1 oktober 2023. Om zichzelf en hun scene te vertegenwoordigen, demo’s te geven, te battlen, en om bezoekers mee te nemen in hun passie tijdens workshops en vrije trainingen.


 

Programma

Het Marktplein in Apeldoorn zal op zondag 1 oktober omgetoverd zijn tot een waar urban walhalla! Tussen 12.00 en 17.00 geniet je onder het genot van een hapje en drankje van straatvoetbal in de pannakooi, BMX en skaten op de pump track, longboarden, freerunnen op parkour, breakdance battles, hiphop, graffiti, lokale en nationale rap talenten.

Maak kennis met de scenes door de demo’s en battles te bekijken, maar kom ook vooral meedoen bij de workshops en open inloop.
Daarnaast zal er op het podium een battle plaatsvinden waarbij de nieuwe Apeldoornse Stadsrapper gekozen zal worden, mede door alle bezoekers van Urban APD, zorg dus dat je erbij bent!


Dat de urban scene in Apeldoorn verder op de kaart wordt gezet is geen verrassing aldus matchmaker urban sports and arts Patrick van Gurp van de Gemeente Apeldoorn:
"In Apeldoorn willen we de urban scenes een podium bieden. Skateboarden is al een Olympische sport, Breaking (breakdance) zal voor het eerst in 2024 op de Olympische Spelen debuteren en Freerunning staat op de Olympische agenda. Heel mooi, maar ondanks deze ontwikkelingen is Urban voor een deel bij het grote publiek nog steeds onbekend. We hebben het hier over ‘street culture’. Is het dan een sport of kunst? Bij Urban is dat niet altijd even duidelijk, maar dat hoeft ook niet. We laten ons niet zomaar in een hokje stoppen. Urban kan je meer zien als een lifestyle. En ook in Apeldoorn zijn er al heel veel beoefenaars, vaak jongeren, die elke dag met hun passie bezig zijn en zo hun dromen en ambities najagen. Tijdens Urban APD staan deze nieuwe "urban" atleten en kunstenaars in de spotlights."

 

 

Kijk voor meer informatie op Urban APD.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!