Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Veluwsche Kerstmarkt

Datum in 2020 nog niet bekend

It's beginning to look a lot like... Vanaf 11.00 uur is er in Beekbergen weer een sfeervolle kerstmarkt, namelijk die van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op die dag zijn het VSM-Stoomdepot en  het Museumstation omgetoverd tot de gezellige Veluwsche Kerstmarkt en rijdt er een stoomtrein meerdere keren naar Eerbeek, waar ook van alles te beleven is, waaronder een mooie winterfair. De datum van 2020 is nog niet bekend.


Sfeervol verlichte kerstkramen en Santa’s Office

Te midden van meerdere statige stoomlocomotieven staan bij de VSM in Beekbergen meer dan 45 verlichte kerstkramen, waar allerlei leuke (kerst)artikelen worden aangeboden. Het terrein is helemaal in kerstsfeer gebracht met kerstbomen, kerstverlichting, kerstversiering en vuurkorven.  Dé ideale gelegenheid om originele en betaalbare kerstcadeautjes te kopen voor onder de kerstboom. Er lopen Dickens karakters rond en in een oude goederenwagon heeft de Kerstman zijn kantoor ‘Santa’s Office’ ingericht. Daar zal hij, helemaal in kerststemming, de kleintjes graag ontvangen. Dus volop prachtige foto-momentjes.

 

Voor jong en oud een beleving
Wandelend langs de vele kraampjes en stoomlocomotieven, waant de bezoeker zich terug in vroegere tijden. De stemmige muziek van een brassbandje zorgt voor een passende begeleiding. Voor de kleintjes is er een mini-spoorbaan, waarop zij mee kunnen rijden met een treintje. Verderop in het stoomdepot is een plekje ingericht met aaibare levende have en is de Beestenbus van Ouwehands dierenpark aanwezig, waar kinderen van alles te weten kunnen komen over de dieren, waaronder de panda’s.
De inwendige mens komt trouwens niets tekort, want natuurlijk ontbreken de warme  chocolademelk, glühwein, oliebollen, braadworsten en snert niet op de Veluwsche Kerstmarkt.

Unieke beleving: Een stoomtrein tussen twee kerstmarkten
Wat de Veluwsche Kerstmarkt pas écht bijzonder en uniek maakt, is dat bezoekers kunnen meereizen naar station Eerbeek in een nostalgische stoomtrein. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Sissend, fluitend en sfeervol verlicht rijdt de versierde stoomtrein met de kerstmarktbezoekers heen en weer, om en om getrokken door maar liefst twee stoomlocomotieven. In Eerbeek worden diverse activiteiten gehouden, waaronder een Winterfair.
Tip: Bij het VSM-perron onderweg in Loenen is extra parkeergelegenheid en kan men ook instappen.


Tijden en prijzen

De kerstmarkt is geopend van 11:00 tot 19:00 uur. De toegangsprijzen voor de Veluwsche Kerstmarkt (inclusief stoomtreinrit) zijn: volwassenen € 5,00 en kinderen (4 t/m 11 jaar) € 3,00. Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.stoomtrein.org en op de dag zelf bij de ingang van de Veluwsche Kerstmarkt. Meer informatie >>


Praktische informatie

  • Tijd: 11:00 tot 19:00 uur
  •  De toegangsprijzen voor de Veluwsche Kerstmarkt (inclusief stoomtreinrit) zijn: volwassenen € 5,00 en kinderen (4 t/m 11 jaar) € 3,00

Veluwse Stoomtrein Maatschappij
Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen

Plan je route

Meer informatie >>

 

 

 

 

  

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!