Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Nieuw! De 'Boerbox' vol Veluwse producten

Vanaf deze week kunnen inwoners en bedrijven van de Veluwe ook de échte Veluwse streekproducten aan huis laten bezorgen. Er zijn twee pakketten samengesteld met gevarieerde producten. Leuk voor thuis of voor bedrijven om hun medewerkers een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd!

Streekproducten bij je thuis

Veel Veluwse voedselproducenten leveren normaal gesproken hun kwaliteitsproducten grotendeels aan de horeca op de Veluwe en in Gelderland. Nu mensen de komende periode veelal in- en rondom huis moeten blijven en de voorraden bij de producenten ongewenst oplopen, werd dit nieuwe initiatief ‘Uit Veluwe’ snel geboren om deze ondernemers te steunen, aangesloten bij de landelijke campagne, onder de noemer “supportyourlocalsVeluwe”.

Een groep van 11 producenten met het keurmerk “Erkend Veluws Streekproduct’ slaan de handen ineen. Initiatiefneemster Pleuni Timmermans, PleuniDOET zocht de samenwerking op met Bart Boon van biologisch Kalfshouderij Ecofields. Ecofields heeft al jarenlange ervaring en kennis van veilige opslag- en distributie van (gekoeld) voedsel. Vervolgens hebben ook Maarten Soetens, platform ontwikkelaar van Woensdag.nl en marketeer Marieke Laméris van Proeflab Wageningen hun medewerking in de opstart gratis toegezegd om in deze fase zo snel mogelijk te kunnen schakelen en zoveel mogelijk mooie Veluwse producten alsnog een bestemming te kunnen geven.


Wat er in de box zit

Je kunt kiezen uit 2 vaste pakketten vol lekkernijen van leveranciers met het keurmerk “Erkend Veluws Streekproducent” die per keer besteld kunnen worden. De 'Boerbox' voor € 49,95,- én de 'Boerbox XL' voor € 94,95. Wat er zoal in zit? Biologisch kalfsvlees via Ecofields, Schavuyt pils van bier brouwerij de Vlijt uit Apeldoorn, Wijngaard de Telgt, Veluws bronwater uit de Steeg, Veluwse Cranberryjam en sap via boerderij de Kolke uit Voorst, Veluwse honing van imkerij ’t Haagje, biologische eieren via de Lankerenhof, rundvlees van biologische oud Hollandse runderrassen als Lakenvelders en Blaarkoppen vanuit boerderij de Schaapsheuvel in Drempt, biologisch schapenkaas en vlees van de Ouwendorperhoeve uit Garderen en het lekkerste ambachtelijke vanille ijs van IJs & Co uit Hoenderloo. De groep met producenten kan nog groeien.

Bestellen kan via www.uitveluwe.nl.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!